Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SatursSaturs  Latest imagesLatest images  MeklētMeklēt  ReģistrētiesReģistrēties  IeietIeiet  

Visādas problēmas, jeb slimības lapa

Go down 
+9
uldis
RobertsK
Juris
madfox
Johny59
fiksais
Reinis 78
Imants
Nauris
13 posters
Pāriet uz lapu : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorsZiņojums
Reinis 78

Reinis 78

Number of posts : 183

Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty
PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty03.10.12 18:16

Nauris rakstīja:
Nu es vairs neko nesaprotu.
Šovakar biju izdomājis iztecināt dzesēšanas šķīdumu (lielā pārsvarā ūdeni), lai stāvot mīnusos trubas nesaplēš.
Bet interese ņēma virsroku papētīt "lācīša vēderu".
Secināju, ka ar dzesēšanas sistēmu kaut kas pavisam nav lāgā.

Atskrūvēju radiatora gaisošanas skrūvi.
Izplešanās bačokā parādījās kustība, kura līdz šim tur nebija novērota - no bačoka ar līmeņa devēju nāca klāt dzesēšanas šķīdums.
Tiesa motoram uzsilstot no radiatoru nenāca ārā pat silts gaiss - šķiet radiators tukšs.
Pečka silda ļoti labi, ja tas uz kaut ko norāda.
Motoram uzsilstot parādījās iepriekšējais niķis ar slāpšanu.

Bet visinteresantākais ir tas, ka pirms šīm problēmām norullēju ~500 km un arī ar kravu.
Šobrīd esmu galīgā neizpratnē.

RobertsK rakstīja:
Paskaties vai bačoks nav pušu no devēja uz augšu pie korķa kad nedaudz uzsilst tad plaisa paveras un sāk sulot. Man ir nākuši pretīm vairāki bačoki ar plaisu konkrētajā vietā . Tad kad sulo tad viss šķidrums sakrājas ap devēju un liekas ka devējs vainīgs!Smile)

Bačoks vesals, sulo gar līmeņa devēju ļoti izteikti.

Vai tev nav tā, ka uz šosejas, kad motors uzsilst, zūd jauda un, izspiežot sajūgu jāuzgāzē, lai varētu braukt tālāk? Vai moška pavisam noslāpst?
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

Number of posts : 57

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty03.10.12 18:27

Reinis 78 rakstīja:

Vai tev nav tā, ka uz šosejas, kad motors uzsilst, zūd jauda un, izspiežot sajūgu jāuzgāzē, lai varētu braukt tālāk? Vai moška pavisam noslāpst?

Tieši tā arī notiek, arī pilsētā.
Un beigās noslāpst pavisam.
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

Reinis 78

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty04.10.12 17:21

Nauris rakstīja:
Reinis 78 rakstīja:

Tieši tā arī notiek, arī pilsētā.
Un beigās noslāpst pavisam.

Tas nozīmē, ka bākā esošie sūdi ir aizdirsuši sietiņu bākā. Ja tev uz degvielas šļaukas motorā nav papildfiltriņš, tad iegādājies to, pārgriez degvielas šļauku ( motortelpā, tuvāk vietai, kur tā ienāk iekšā) iestiprini vienu filtra galu šļaukā, kas iet uz bāku un caur to no kompresora iepūt gaisu tā lai dzird, ka bākā burbuļo, tad ar žņaudziņiem sastiprini un vajadzētu būt ok. Ir protams arī citi veidi kā to izdarīt, bet šis ir vienkāršākais. Man pašam tā bija. Pēc laika man šo procedūru vajadzēja atkārtot, bet tad man ieteica kaut kādu ķīmiju (no galvas nosaukumu neatceros, ja vajadzēs, paskatīšos pudeli) kas ir pret nosēdumiem bākā. Turpmākos mēnešus bākā esošie sūdi lēnām pārceļoja uz papildfiltriņu (aptuveni tējkarote mēnesī). Vairs problēmu šajā ziņā nav bijis.
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty04.10.12 18:30

Pamēģināšu.
Tie mazie filtriņi taču neatškirās benzīnam un dīzelim?

Derētu to ķīmijas nosaukumu zināt.

Tiesa kompresors gan tuvumā nav. Paprovēšu ar rokas pumpi, kurš pūš līdz 10 atmosfērām, varbūt izkustinu drazu bākā.

Pēdējo reizi labojis Nauris 04.10.12 18:34; labots 1 reizi
Atpakaļ uz augšu Go down
abez

Number of posts : 753
Dzīvesvieta : Ventspils

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty04.10.12 18:32

Filtri atšķiras.
Atpakaļ uz augšu Go down
http://www.ventspilsavize.lv
Reinis 78

Reinis 78

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty05.10.12 8:32

Nauris rakstīja:
Pamēģināšu.
Tie mazie filtriņi taču neatškirās benzīnam un dīzelim?

Derētu to ķīmijas nosaukumu zināt.

Tiesa kompresors gan tuvumā nav. Paprovēšu ar rokas pumpi, kurš pūš līdz 10 atmosfērām, varbūt izkustinu drazu bākā.

Dīzeļa filtriņiem ir metāla sietiņš, bet benzīnniekiem - kaut kas papīram līdzīgs.
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty05.10.12 12:03

Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 P4pb8748538

Filtriņš jāievieto šeit (Šajā pusē esošajā trubiņā)?

Un šādi apmēram viņš izskatās?

Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Http%253A%252F%252Fwww.semicom.lv%252Fimages%252Fuploads%252Ftscauto_st341.jpg_80585

Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

Reinis 78

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty05.10.12 13:20

Nauris rakstīja:
Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 P4pb8748538

Filtriņš jāievieto šeit (Šajā pusē esošajā trubiņā)?

Un šādi apmēram viņš izskatās?

Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Http%253A%252F%252Fwww.semicom.lv%252Fimages%252Fuploads%252Ftscauto_st341.jpg_80585

Filtriņš ir riktīgais un viņš jāliek starp bāku un mehānisko filtru, kas bildē ir augšējā labajā stūrī. Un tas arī ir loģiski, citādi tie visi sūdi saies mehāniskajā filtrā, ko nomainīt ir dārgāk. Man gan tas mehāniskais filtrs atrodas vairāk pa kreisi, ir garāka trubiņa labajā pusē un ir vairāk vietas kur izvērsties. Tev laikam degvielas truba nāk motortelpas kreisajā pusē, ja acis neviļ. Starp citu, ja nu reiz esi ķēries klāt, tad vari arī izlaist kondensātu no tā mehāniskā filtra. No galvas neatceros, kā to dara. Man mājā grāmata, kur bija rakstīts, kuras skrūves tieši tur jāatskrūvē, varu brīvdienās apskatīties, ja ir interese.
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty06.10.12 16:52

Aha,
nu es nedaudz sabraucu auzās un ieliku filtriņu caurulitē pa kreisi. Embarassed
Tad sanāk, ka pa to caurulīti degviela plūst atpakaļ?
Jo kaut kas paliek pāri?
Lai laime būtu pilnīga, kaut kas notika ar drošinātājiem.
Bija tumsa un atliku ekspedīciju drošinātāju kastē līdz gaišakai un brīvākai dienai.

Man gan ir klusa aizdoma, ka labajā pusē man viscauri ir bleķa caurule.
Bet nu tā arī ir 2 gadus jaunāka par mani, tā kā varbūt der nomainīt. (Viņu drīkst mainīt uz mīksto?)
Šodien, aiz garlaicības, iebraucu Ripo un nopirku lielo degvielas filtru.
4 lati ar santīmiem, Filtron, nejēgā kvalitatīvs, protams, neizskatās, bet gan būs labāks par ļoti vecu.

Jums ar mani būs interesanti jocolor
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty08.10.12 5:22

Jā, vakar apskatījos, man ir metāla caurulīte visā garumā, izņemot pie pašas bākas.
Nu jāpadoma, kā tur labāk ielikt to priekšfiltru.
Varbūt tieši pēc bākas.

P.S. Ir kādam idejas, kā izskrūvēt nekustīgu dzesēšanas šķīduma līmeņa devēju?
Muciņa slīd nost, ar plaķenē griežot aiz kontakta, to protams norāvu.
Ir ideja ieskrūvēt 2 pašgriezējskrūves un tad pamēģināt.
Atpakaļ uz augšu Go down
Juris

Juris

Number of posts : 310
Dzīvesvieta : Valdemārpils

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty08.10.12 7:23

Nauris rakstīja:
Jā, vakar apskatījos, man ir metāla caurulīte visā garumā, izņemot pie pašas bākas.
Varbūt tieši pēc bākas.

Par to metāla degvielas cauruli- iebrauc smago autiņu bodē un nopērc plastmasas bremžu caurulīti(melna plastmasa dažādi D izmēri), kā savienojumu izmanto gumijas kordēto degvielas cauruli+žņaugi.... un izmet to dzelzinieci lūžņos!! Savam busam esmu nahrenizējis visas metāla caurules - degvielai stāv plastmasa, bermzēm kaparnieces(nopērkamas bodē pēc garuma).
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

Reinis 78

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty08.10.12 7:42

Nauris rakstīja:
Varbūt tieši pēc bākas.

Man iet gumijas kordētā no bākas. Nešķiet baigi foršā doma likt apakšā, jo pirmkārt būs grūtāk pēc tam nomainīt, jo parastie žņaugi būt pilni ar netīrumiem un man šķiet, ka tās skrūves rūsē, otrkārt - var trāpīt kaut kāds akmens pa to filtriņu vai aiz kāda zara aizķerties. Gan jau ka labāk tad nomainīt to trubiņu un ielikt filtru motortelpā. Par to līmeņa devēju - T3 manuprāt ir tāda mašīna, kur bieži vien jāliek lietā iztēle un netradicionāla pieeja. Man kādu laiku baigi švaki rādīja temperatūru - 20 grādus - ne vairāk. Sāku iet pa vadiem sākot no instrumentu paneļa līdz pašam motoram. Mainīju kontaktus, mainīju vadus, gribēju jau mainīt to devēju, kas motorā, bet pietika, kad pa viņu uzsita ar āmuru. Vispār remontdarbos esmu izmantojis arī cirvi.
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

Reinis 78

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty08.10.12 8:28

Starp citu, tā ķīmija, kas tīra degvielas sistēmu bija "kleen-flo diesel fuel conditioner" latviskots tiek kā "dīzeļdegvielas antigels K-F". Puslitra pudžiņa zaļā pīļu sūda krāsā.
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty13.11.12 16:20

Beidzot pieķēros degvielas problēmām.
Nomainīju cauruli un lielo filtru, pirms tā, protams, ieliku mazo filtriņu.
No lielā filtra izkratīju briesmīgas drazas, un mazajā arī uzreiz parādijās baigās.
Skaidrs, ka jāskalo bāka.

Vēl radās problēma, ka visu samainot uz motoru nepienāk degviela. Līdz filtram tiek, tālāk ne.

Daudz jautājumu par bākas noņemšanu:
1. 2 stieņi, katrs uz vienu skrūvi balsta/tur bāku, jeb tā ir pieskrūvēta vēl kaut kur?
2. Iepildes kakliņš atvienojās augšā pie vāciņa (man tur ir smagi norūsējis savilcējs)? Jeb lejā pie bākas ir vēl kāds savienojums?
3. Kur labāk atvienot izplešanās bāku trubiņas?
4. Kur slēpjās līmeņa devējs (negribētos apraut vadus)?
5. Gan jau vēl kaut ko esmu palaidis garām....

P.S. Man ir super lēns internets, un manuāli novilkt nevaru, pat ja atradīšu. Ļoti priecātos, ja kāds varētu ievietot i-netā kā .pdf ar bāku saistīto info no manuāļa.
Atpakaļ uz augšu Go down
uldis

uldis

Number of posts : 729
Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty13.11.12 17:46

tas nebus ilgi, veca srusejusi baka vairs nav tirama it sevišķi ja tajā skalojies dizelis iesaku savilkt jostu un iegādāties jaunu 90eur+sūtīšana Sleep
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty13.11.12 19:19

uldis rakstīja:
tas nebus ilgi, veca srusejusi baka vairs nav tirama it sevišķi ja tajā skalojies dizelis iesaku savilkt jostu un iegādāties jaunu 90eur+sūtīšana Sleep

Saiti lūdzu, lētāk par 199 EUR neatrodu.

P.S. Izrādās biju jau dabūjis manuāli.
Par bākas noņemšanu skaidrs ir viss izņemot to, kā un kad atvienot uzpildes cauruli...
Atpakaļ uz augšu Go down
abez

Number of posts : 753
Dzīvesvieta : Ventspils

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty13.11.12 22:04

Atpakaļ uz augšu Go down
http://www.ventspilsavize.lv
uldis

uldis

Number of posts : 729
Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty14.11.12 7:41

registrejies LBSS.lv noformē pirkumu un Lletiņi atvedīs starp citu nenem daudz !!
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty27.01.13 20:03

Tātad, ziema brīvlaistā statusā būs pārdzīvota, finanses atgriežās iepriekšējā līmenī, ir idejas plānam.

1. Jauna bāka
2. Dzinēja maiņa - Vai nu 2.0 benzīns no pasāta/audi, vai 1.8T no audi. Nu vāaaaaarbūt 1.9 TDi

Par 2. punktu labprāt uzzinātu viedokļus.
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty27.01.13 20:09

2. Kas pašam labāk patīk. Paņem papīra lapu un paskaiti kas ko izmaksās no A-Z un izlem kas priekš tevis labākVisādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Thumbsup
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty27.01.13 20:27

Vienīgais, ko zinu (protu) sarēķināt ir donoru cenas.

1.8T pārbūve gan jau būs visdārgākā.
2E vislētākā.

Bet tie ir mani minējumi, tādēļ lūdzu viedokļus, vai pavisma labi pieredzi.
Atpakaļ uz augšu Go down
Imants
Admin
Imants

Number of posts : 776
Dzīvesvieta : jekabpils

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty28.01.13 8:04

Ja ir iespēja pa velti dabūt (nospert) saļarku,tad pārdod saļarku un pa to naudu nopērc gāzi un aizbrauksi tālāk. alien
Dzinēja izvēle starp 1.8t, 1.8 vai 2.0(2E). Question
Vis lētākais un vienkāršākais un arī ekonomiskākais tomērt ir parastais 1.8 atmosfēriskais. alien
Visdārgākais un tehnisi grūtākais ir 1.8T,bet ar lielu jaudu.
Vidus ceļš ir 2E,bet ja tev ir dīzeļa kārba ieteiktu sākt ar parasto 1.8. bounce
Atpakaļ uz augšu Go down
Nauris

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty28.01.13 16:07

Kārba man 4 robu, kura prasās pēc remonta.
Tātad labāk palikt pie parastā 1.8? Tas ir tas, kuru ss.lv mēdz saukt par monošprici?
Brick-yard forumā neizdevās atrast info par šiem.

Vai ir zināms kā šiem dzinējiem ir ar stiprinājumiem. Vai der kā ir, jeb kaut kas jāpielāgo?
Atpakaļ uz augšu Go down
Imants
Admin
Imants

Number of posts : 776
Dzīvesvieta : jekabpils

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty28.01.13 18:41

Esmu kaudzēm apēdis tos 1.8 un 2.0 (2E) (Golfs,Vento,Pasarati),motora stiprinājumi nesagādā galvassāpes. Mad
Audi B4 (AbH) 2.0 un arī 1.8T`Tiem neder labās puses ķepa. affraid
1.8T versijā ir jāpaceļ motortelpas vāks.(pats par tādu brīžiem štukoju,bet vecim kam puss gadsimts plecos,vai tādsir nepieciešams?)
Izmaksas un ieguvums (reizinām,dalam un sveram,plusojam,mīnusojam un atņemam)=pagaidām vēl nē. Evil or Very Mad Evil or Very Mad
braucu ar 2E un katreiz kad uzspildu gāzi secinu ka parastais 1.8 ir ekonomiskāks,švakrāks,bet ne lēnāks. alien
Katram ir jāizvērtē cik,kur un kā tu brauc un tad var rēķināt kādu motoriņu izvēlēties.
Es gādā nobraucu apmēram 45 _50 T.km. Rolling Eyes
Ja gribi pa T.tad 29219838 Sleep
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty28.01.13 19:09

A kā ir ar 1.8 20V? Turbas nav.
Ko nozīmē turbas?(Vulfs)
Atpakaļ uz augšu Go down
Sponsored content

PostTēma: Re: Visādas problēmas, jeb slimības lapa   Visādas problēmas, jeb slimības lapa - Page 2 Empty

Atpakaļ uz augšu Go down

Visādas problēmas, jeb slimības lapa
Atpakaļ uz augšu 
Lapa 2 no 4Pāriet uz lapu : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Rudens pasakums 2011
» Problēmas ar gaismām
» joprojām problēmas ar piešķilšanu.
» Problēmas ar stūri, pīpināmo