| t3 ar 1.9 tdi dzinēju | |
|
+8VWBus kunkuls uldis guunt maris Imants kristaps Zigis 12 posters |
|
Autors | Ziņojums |
---|
Zigis
Number of posts : 94 Join date : 26.08.10 Dzīvesvieta : ventspils
| Tēma: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 17.03.11 22:46 | |
| interesē kur esat ielikuši interkūlera radiātoru un kā ar dzesēšanu vai ir pietiekama.Man stāv aķīša vietā un lai arī sānos ieliku papildus ventilācijas resti ar to ir par maz,pieslēdzot kompi braucot uzrāda ka temperatūra ir virs pieļaujamās normas un līdz ar to ir jaudas zudums. | |
|
| |
kristaps
Number of posts : 98 Join date : 26.08.10 Dzīvesvieta : jelgava
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 17.03.11 23:01 | |
| tadus brinumus ka TU nav darijusi daudzi!!! vacu lapas esmu redzejis ka liek otra puse un taisa lukas. isteniba vareji iemest bildes ka tev tur izskatas | |
|
| |
Zigis
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 17.03.11 23:38 | |
| - kristaps rakstīja:
- tadus brinumus ka TU nav darijusi daudzi!!! vacu lapas esmu redzejis ka liek otra puse un taisa lukas.
isteniba vareji iemest bildes ka tev tur izskatas nedaudz jāpaņemās un pavisam cita braukšana. nu kaut ko jau tas maksā ,jāsavelk tik josta. cik esmu dzirdējis kā vizmaz kādiem diviem ir ielikti ,vienai sinhhrai par otru nezinu,vai tad Madlienā neredzēji,nu mēģināšu kaut ko sabildēt. | |
|
| |
kristaps
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 6:27 | |
| Tu jau neradiji | |
|
| |
kristaps
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 6:41 | |
| | |
|
| |
Zigis
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 9:27 | |
| - kristaps rakstīja:
cik saprotu tev ir tapšanas stadījā no kāda auto radiātors,man tai vietā ir gaisa filtrs,kā ar motora kronšteinu ,pārtaisīji jeb taisīji flanci turbīnai,sūknis parastais ,vai tdi. | |
|
| |
kristaps
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 9:43 | |
| tads sapnis ir. pagaidam nav liekas finanses to visu istenot. esmu izpipejis ka letak sanak masinu donoram pirkt neka motoru atseviski. gribas jau 110 lopus no pasata diez der? jo esmu pamanijis ka atskiras kolektori un generatora atrasanas vieta. un sitam gaisa filtrs uz otru pusi parlikts | |
|
| |
Imants Admin
Number of posts : 776 Join date : 27.08.10 Age : 61 Dzīvesvieta : jekabpils
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 16:59 | |
| Zigi Vai tad Ventiņos metālu nepieņem? Nodod to dīzeļhlamu lūžņnos un nopērc 2E passarati 116 zs motoru,uzliec gāzi un brauc kā cilvēks.Patēriš no 12 _14 Litri gāzes uz simta ātrums dabūjams līdz 150 km/h,viss novietojas ze mvāka,sajūgs nedeg perfekti pielec vislilākajā salā.Guntis to seirras 2,3d izmeta un liek iekšā 2e uz gāzi drīz jau vajadzētu būt zapuskam bet to jau varēs arī dzirddēt pat Ventiņos.Ventiņoos1,5 bballes Saldū ap divām.Tā kā labāk nakšņo pagrabā. | |
|
| |
maris
Number of posts : 404 Join date : 01.10.10 Dzīvesvieta : Valmiera
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 19:59 | |
| - vulf rakstīja:
- Zigi Vai tad Ventiņos metālu nepieņem? Nodod to dīzeļhlamu lūžņnos un nopērc 2E passarati 116 zs motoru,uzliec gāzi un brauc kā cilvēks.Patēriš no 12 _14 Litri gāzes uz simta ātrums dabūjams līdz 150 km/h,viss novietojas ze mvāka,sajūgs nedeg perfekti pielec vislilākajā salā.Guntis to seirras 2,3d izmeta un liek iekšā 2e uz gāzi drīz jau vajadzētu būt zapuskam bet to jau varēs arī dzirddēt pat Ventiņos.Ventiņoos1,5 bballes Saldū ap divām.Tā kā labāk nakšņo pagrabā.
Guntim vēl balons pie manis Zigi dod ziņu, kad esi pagrabā, lai varu nogādāt Guntim to balonu... un tad jau tiešam būs "zapusks" Vīri, bet ja tā nopietni - tad kam nāk tie 2E motori? Passatiem? Kura gada? Arī citiem VW modeļiem? Jāsāk apzināt visas iespējas, varianti ko un kā var ielikt!? Domāju, ka sinhrai tas 2.1 boxeris nav ilgspēlējošs un kaut kad jau tam pienāks gals. Regulāri jāķemmē sludinājumi ss.lv. Šad tad jau tur uzpeld tas ko vajag un par pieņemamām naudiņām! | |
|
| |
Zigis
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 20:49 | |
| - vulf rakstīja:
- Zigi Vai tad Ventiņos metālu nepieņem? Nodod to dīzeļhlamu lūžņnos un nopērc 2E passarati 116 zs motoru,uzliec gāzi un brauc kā cilvēks.Patēriš no 12 _14 Litri gāzes uz simta ātrums dabūjams līdz 150 km/h,viss novietojas ze mvāka,sajūgs nedeg perfekti pielec vislilākajā salā.Guntis to seirras 2,3d izmeta un liek iekšā 2e uz gāzi drīz jau vajadzētu būt zapuskam bet to jau varēs arī dzirddēt pat Ventiņos.Ventiņoos1,5 bballes Saldū ap divām.Tā kā labāk nakšņo pagrabā.
Imant ,nokavēju nu jau lūžņiem nokritusi cena,nu nav man pagrabs pat zem gultas netieku., tad jau ventiņos būs jauna smaka.Guntis ne ko nav stāstījis par dzinēja nomaiņu ,cik atceros benzīnieku viņš gribēja likt otrajā bussā.tad jau Imant tu būsi pie tā vainīgs,apvārdoji viņu.nu labi lai jau izdodas.Vispār man jau arī tāda doma galvā sāk briest bet to darīšu kad iegādāšos doku.kamēr vēl varu na haļavu pabraukāt 'tas jāatliek.tad jau kosultēšos ar speķukiem. | |
|
| |
Zigis
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 18.03.11 20:55 | |
| - maris rakstīja:
- vulf rakstīja:
Guntim vēl balons pie manis Zigi dod ziņu, kad esi pagrabā, lai varu nogādāt Guntim to balonu... un tad jau tiešam būs "zapusks"
Vīri, bet ja tā nopietni - tad kam nāk tie 2E motori? Passatiem? Kura gada? Arī citiem VW modeļiem?
Jāsāk apzināt visas iespējas, varianti ko un kā var ielikt!? Domāju, ka sinhrai tas 2.1 boxeris nav ilgspēlējošs un kaut kad jau tam pienāks gals. Regulāri jāķemmē sludinājumi ss.lv. Šad tad jau tur uzpeld tas ko vajag un par pieņemamām naudiņām! par šo tēmu Māri, apspriedies ar Imantu viņš to lietu ir izpīpējis. | |
|
| |
Imants Admin
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 19.03.11 7:19 | |
| Māri.Ja tev ir sinhra tad passāta motora ielikšanai traucē bāka vajag tad bāku meklēt no dīzeļsinhras vai mēģināt sildīt to bāku un iespiest uz iekšu tādējādi izbrīvēt vietu starterim.Kādā stāvoklī ir tavs boxser nezinu bet es tiem boxser neuzticos.Varu pateikt to ka passāta motors irvelk daudz labāk un ir uzticamāks.Tādi motori ir redzēti arī goļpikam.Tie labi atšķiras no pārējiem ar alumīnija vārstu vāku.Bet ja visu to uztaisa tad varētu iznākt diezgan ņiprs vāģis. | |
|
| |
guunt
Number of posts : 121 Join date : 28.08.10 Age : 67 Dzīvesvieta : Saldus
| Tēma: guunt 19.03.11 20:05 | |
| Veči viss ir ok. Kaut arī esmu dīzeļa fans, izņemot žvingu vissi pārējie man ir bījuši tikai dīzeļi. Un teikšu dīzeļdzinēji mani ne reiz nav pieviluši. Ekonomiskie dzīves līkloči reizēm dara arī savas korekcijas. Nopietnu TDI pacelt nevaru, bet 2.3D sierinieks tomēr ir ar visām padomijas belarus īpašībām, spēcīgs uzticams un skaļš. Arī DD kolonkām mans baltiņš bija pieradis mest līkumu. Benzīnnieks pārvākts gaidīja kad viņu likšu MAGNA ,bet atbrīvojās vieta baltiņā. Motors jau ir iekšā, gāzes iekārta arī ( Māri šrotā nopirku) , atliek vēl sakārtot kanalizāciju un tad varēs rībināt. Zigi, es Ima pēdās neīšu un dīzeļa glušaku nelikšu. Tad nu uz tikšanos Bauskā.
2E mtori nāk pasātiem un golfiem, tikai golfiem vāci motora kronšteiniem vienu skrūves vietu aizmirsuši ieurbt. GT | |
|
| |
Imants Admin
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 19.03.11 21:11 | |
| Visi gaidām būkšči, Cerams ka nebūs kā tiem nellaimīgajiem japānīšiem.Apkārtējie jau ir brīdināti.Droši spied starta pogu.Mēs jau tur visi satiksimies,cits agrāk ,cits vēlāk.Sūds par ventiņiem,tikkai tāds maziņš punktiņš uz kartes.Saldus vispār no kosmosa nau redzams.Gunti spied,gaidām. | |
|
| |
uldis
Number of posts : 729 Join date : 27.08.10 Age : 57 Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 20.03.11 8:38 | |
| čau, iepr. vasārā Horvātijā sapazinos ar vācieti,rihtīgu t3 fanu,kurš savā busā ielicis milzu darbu un līdzekļus sākot no dzinēja Golf 4-5 pumdūzi 150-170 z.sp.,bremzes no Porshe un T4 u.t.t.,bet ne par to tagad, galvenais, kas mani ieinteresēja, ka dzesēšana turbīnai bija šķidrā. Ziemā sēžot pie kompa atradu šo irīci ebay ar bildi un nelielu aprakstu. Respektīvi, piekšā liekas vēl viens ūdens radiators, neskaitot eļļas dz. un dzin.dz., cirkulācijas sūknis, varetu būt no 1.6td.,un pakaļā ner. tērauda pašdarināts radiators ar gaisa pieplūdi un aizplūdi no turbīnas. Aprakstā teikts, temratūras dati ir zemāki nekā interkulerim un dzinēja jauda palielinās par 10% 5 bari 650 HP, cena 138 eur ladeluftkuhler vai wassegekuhlter. Tas, kuram viņš stāv virsū email. info&t3-fans de. | |
|
| |
Zigis
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 20.03.11 19:29 | |
| - uldis rakstīja:
- čau, iepr. vasārā Horvātijā sapazinos ar vācieti,rihtīgu t3 fanu,kurš savā busā ielicis milzu darbu un līdzekļus sākot no dzinēja Golf 4-5 pumdūzi 150-170 z.sp.,bremzes no Porshe un T4 u.t.t.,bet ne par to tagad, galvenais, kas mani ieinteresēja, ka dzesēšana turbīnai bija šķidrā. Ziemā sēžot pie kompa atradu šo irīci ebay ar bildi un nelielu aprakstu. Respektīvi, piekšā liekas vēl viens ūdens radiators, neskaitot eļļas dz. un dzin.dz., cirkulācijas sūknis, varetu būt no 1.6td.,un pakaļā ner. tērauda pašdarināts radiators ar gaisa pieplūdi un aizplūdi no turbīnas. Aprakstā teikts, temratūras dati ir zemāki nekā interkulerim un dzinēja jauda palielinās par 10% 5 bari 650 HP, cena 138 eur ladeluftkuhler vai wassegekuhlter. Tas, kuram viņš stāv virsū email. info&t3-fans de.
nu interesants variants,viela pārdomām.ja uzrastos kāds bagāts onkulis tad varētu nestrādāt bet ņemties tikai ar bussiem ,nu tas būtu forši.laikam jāsāk mācīties vācu mēle lai kaut ko saprastu. | |
|
| |
uldis
Number of posts : 729 Join date : 27.08.10 Age : 57 Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 20.03.11 19:58 | |
| adresē uz ebay.de šie piedāvā arī gaisa coolerus,savieno manuprāt abas ausis vienā caur dzesētāqju, kā ir t2 bundžām ar gaisa dzesēšanas dzinēju, vai vienā kā parastā bundžā un pievieno intercooler radiatoram ventilatoru..... | |
|
| |
Zigis
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 20.03.11 20:17 | |
| - uldis rakstīja:
- adresē uz ebay.de šie piedāvā arī gaisa coolerus,savieno manuprāt abas ausis vienā caur dzesētāqju, kā ir t2 bundžām ar gaisa dzesēšanas dzinēju, vai vienā kā parastā bundžā un pievieno intercooler radiatoram ventilatoru.....
paldies par informāciju,būs jāpastudē. | |
|
| |
Imants Admin
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 31.03.11 18:14 | |
| | |
|
| |
Zigis
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 31.03.11 19:16 | |
| | |
|
| |
guunt
Number of posts : 121 Join date : 28.08.10 Age : 67 Dzīvesvieta : Saldus
| Tēma: guunt 01.04.11 18:06 | |
| Draugi paldies. Ar benzīnu ir o.k. Saldus joprojām ir turpat. Ceru ar gāzi būs tāpat, ja vien Ima slēdzis nav pildīts ar trotilam līdzīgam vielām. | |
|
| |
kunkuls
Number of posts : 71 Join date : 01.03.11
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 04.04.11 5:57 | |
| runājot par 1.9tdi iestumšanu. jautājums vai no 1.6td der kronšteini? daži saka ka der daži pārtaisa. doma ar iestumt 1.9td ar parasto sūkni (pagaidām) bet gribas jau visu iepriekš savākt lai nav tā kad nopirku neejošu busu un stutēju 1.6td un tad trūka 101 dažāda truba ar visādiem līkumiem. visi baigie tirgotāji bija kuri vai nu centās iesmērēt no benzīnieka vai cauras trubas. un jaunas baigi dārgas bij un bija jāsūta un gaidīt nevarēju līdz beigās pats salīmēju trubas tā kā man vajag un viss ir ok. bet tagad jau dažus mēnešus ar briestu par 1.9td(iespējams i ) un gribētu uzzināt visu kas ir jāpārbūvē un jāiegādājas papildus pirms sāku mainīt motorus tā kā lūzdu vīri padalās ar informāciju | |
|
| |
kristaps
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 04.04.11 6:07 | |
| vienīgā atšķirība ka garāks bloks. tur viss der bez pārbūvēm. vienīgais tdi maisa turbīna tapēc to kronšteinu pārtaisa. | |
|
| |
kunkuls
Number of posts : 71 Join date : 01.03.11
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 04.04.11 7:20 | |
| - kristaps rakstīja:
- vienīgā atšķirība ka garāks bloks. tur viss der bez pārbūvēm. vienīgais tdi maisa turbīna tapēc to kronšteinu pārtaisa.
1.9td un 1.9tdi kaut kas mainas ar turbīnu? piemēram, ja lieku 1.9TD ar parasto sūkni tad kronš'teini ir vai nav jāpārtaisa? esmu dzirdējis ka esot efekts ja 1.6td liek 1.9td galvu bet nu saskāries ar to neesmu. | |
|
| |
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju 04.04.11 19:05 | |
| - kunkuls rakstīja:
- kristaps rakstīja:
- vienīgā atšķirība ka garāks bloks. tur viss der bez pārbūvēm. vienīgais tdi maisa turbīna tapēc to kronšteinu pārtaisa.
1.9td un 1.9tdi kaut kas mainas ar turbīnu? piemēram, ja lieku 1.9TD ar parasto sūkni tad kronš'teini ir vai nav jāpārtaisa? esmu dzirdējis ka esot efekts ja 1.6td liek 1.9td galvu bet nu saskāries ar to neesmu.
Tur ir dazaadi varianti kaa cilveeki tos dzineejus liek ieksaa. Seit ir labs apraksts: http://www.brick-yard.co.uk/VehicleSpecific/T3/info/mods/aaz.htmMees mainiijaam manai Westfailiai no 1.6TD uz 1.9TD (AAZ). Mums bija maz laika un tapaeec centaamies dariit peec iespeejas vienkaarsaak. Dzineejs dereeja uz origjinaalajiem 1.6TD dzineeja kronsteiniem, bet suuknis sanaak mazliet augstaaks un sitas mazliet pret motora vaaku. Naacaas mazliet paartaisiit vaaku. Arii turbo atstaajaam "originaalajaa" vietaa, bet naacaas paarmetinaat izpuuteeju. Veel bija jaapaartaisa gaisafiltra novietojums, jo nesanaak vieta. Darbs aiznjeema aptuveni 8h un nekaadu ekstra jaunu detalju nevajadzeeja. Cik zinu, tad tam 1.9TD (aaz) veel liek suuknjus no 1.6TD (JX). Itkaa ejot labaak, bet nezinu cik tur taisniibas.. 1.9TD (AAZ) ir laikam vienkaarsaaka dzineeja paarbuuve prieks T3. | |
|
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: t3 ar 1.9 tdi dzinēju | |
| |
|
| |
| t3 ar 1.9 tdi dzinēju | |
|