Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SatursSaturs  Latest imagesLatest images  MeklētMeklēt  ReģistrētiesReģistrēties  IeietIeiet  

Benzins gāzei un gāze benzinam

Go down 
+6
RobertsK
Imants
lustigais
uldis
Reinis 78
3mill8
10 posters
Pāriet uz lapu : 1, 2  Next
AutorsZiņojums
3mill8

Number of posts : 37
Dzīvesvieta : pa Rīgu

Benzins gāzei un gāze benzinam Empty
PostTēma: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty14.01.12 0:00

Varbut kas zin nodara Benzins gāzei un gāze benzinam garākā un īsākā laika posmā?
Atpakaļ uz augšu Go down
3mill8

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty14.01.12 0:24

Jo daži saka ka neko, bet daži nesaka neko???
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty14.01.12 8:23

Tu doma vai gaze ir kaitiga dzinejam?
Atpakaļ uz augšu Go down
3mill8

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.01.12 5:21

Jā. Nu motriem esot ilgs mūžs paredzēts ar nosacījumu - pareiza tā ekspluotācija.
Benzins ar saļarku atjaukts arī dzen uz priekšu tikai cik ilgi. Pus bāku izbraukāju vairāk gan mīziens.
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.01.12 7:02

Dīzelis+benzīns, benzīna dzinējam ir 2x lielāks eļļas līmenis, jo degviela nesadeg un nonāk karterī, domā pats Very Happy

Sašķidrinātā naftas vai propāna-butāna gāze tiek lietota kā pilnvērtīga automobiļu degviela. Salīdzinot ar citiem degvielas veidiem, tā ir lētāka un ekspluatācijā tai ir gan pozitīvas, gan negatīvas īpašības.

Sāksim ar pozitīvo:
+ laba detonācijas noturība, kas dod iespēju to izmantot motoros ar kompresijas pakāpi līdz 12 un sasniegt augstus jaudas un ekonomiskuma rādītājus;
+ gāzes masas vienības sadegšanas siltums augstāks nekā benzīnam un izslēdz piededžu veidošanos degkamerā;
+ motoram darbojoties ar gāzi, netiek piesārņota un sašķidrināta motoreļļa, pagarinās tā kalpošanas laiks;
+ gāzes-gaisa maisījums nenoskalo eļļas kārtiņu no cilindru sienām, līdz ar to palielina "cilindru-virzuļu" grupas detaļu resursu;
+ Sadegot sašķidrinātās gāzes produktiem, izplūdes gāzes satur daudz mazāk toksisku vielu, pilnībā izslēgta indīgo svina savienojumu un dažādu aromātisko polimēru klātbūtne;
+ gāzes-gaisa maisījums sadeg lēnāk par benzīna-gaisa maisījumu, līdz ar to motors strādā "mīkstāk" un ne tik trokšņaini, ir zemāka triecienu slodze uz tā detaļām;
+ Degšanas procesā blakusproduktu cietās daļiņas motorā nogulsnējas daudz mazāk, nekā izmantojot benzīnu.

Un tagad negatīvais:
- pārejot no benzīna uz gāzi, vienādā motora darba režīmā tā jauda samazinās par 5 - 7%. Tas izskaidrojams ar to, ka gāze izdala par 6 - 8% mazāk siltuma uz degmaisījuma tilpuma vienību. Rezultātā degmaisījuma sadegšanas ātrums palēninās un tā masas pildījums cilindros ir mazāks, ko iespaido arī ieplūdes cauruļu sakaršana, kuras konstruktīvi nepieciešamas, ja motoru ekspluatē ar benzīnu. Iespējams šo trūkumu kompensēt ar kompresijas pakāpes palielināšanu, kā arī izgatavojot speciālas motoru modifikācijas, kas domātas darbam ar gāzi;
- grūti iedarbināt aukstu motoru;
- nedaudz palielināts gāzes patēriņš litros, salīdzinot ar benzīnu;
- uzstādītā gāzes aparatūra palielina automobiļa masu par 30 - 40 kg

Par gāzmotora barošanas aparatūras sastāvdaļām:

Gāzes balons. Vieglā automobiļa gāzes balons domāts tā piepildīšanai ar sašķidrinātu gāzi tā virsmas temperatūrā -40 C līdz +45 C. Maksimālais darba spiediens ir 1,6 MPa, bet minimālais, kurā darbojas motors, ir 0,2 MPa. Konstruktīvi gāzes balons ir cilindriskas formas metināta tilpne, izgatavota no oglekļa tērauda vai dūralumīnija. Uz balona apmales piemetināts unificēts atloks armatūras bloka stiprināšanai.

Armatūras bloks. Uz Balona uzstādīts uzpildes-patērēšanas, kontroles-aizsardzības armatūras bloks. Tam ir uzgalis ar ventili uzpidei, otrs uzgalis ar ventili patērēšanai, kā arī balona sašķidrinātās gāzes līmeņa rādītājs un uzpildes līmeņa ierobežotājs. Uzpildes uzgalis aprīkots ar pretvārstu, kurš. balonu uzpildot, novērš gāzes izplūdi caur atvērto ventili brīdī, kad izņem uzpildes pistoli.
Drošības nolūkos balonu nedrīkst piepildīt vairāk par 80% no tā tilpuma. Atlikušajā tilpuma daļā veidojas gāzes tvaiku spilvens, kas ierobežo spiedienu, ja gāze uzkarst un palielina savu tilpumu. Kad gāzes līmenis balonā sasniedz pieļaujamo, tās nonākšanu tilpnē automātiski pārtrauc ierobežotājmehānisms. Tā piemēram, pie pilnā balona tilpuma 50 l pēc uzpildes nedrīkst būt vairāk par 42,5 l sašķidrinātās gāzes.

Degvielas veidu pārslēdzējs nepieciešams, lai ieslēgtu elektromagnētiskos vārstus izvēlētā veida degvielai (gāze vai benzīns). Pārslēdzēju uzstāda salonā uz vadības paneļa.

Gāzes filtrs un elektromagnētiskais vārsts konstruktīvi apvienoti vienā mezglā. Elektromagnētiskais vārsts pārtrauc gāzes padevi uz reduktoru pie izslēgtas aizdedzes. Motora darbības maiņu no benzīna uz gāzi veic ar distances vadību, izmantojot degvielas veida pārslēdzēju automobiļa salonā. Elektromagnētiskais vārsts bez tam kalpo hermētiskai gāzes maģistrāles atslēgšanai avārijas situācijās.
Gāzes filtrā izmanto filtrējošus elementus no poraina materiāla, kā arī ir konstrukcijas, kurās uzstādīts patstāvīgs gredzenveida magnēts mehānisko piemaisījumu uztveršanai.

Reduktors-iztvaicētājs pārveido sašķidrināto gāzi gāzveida stāvoklī, automātiski samazina tās spiedienu līdz nepieciešamajam, nodrošina gāzes padevi uz maisītāju, automātiski pārtrauc gāzes padevi, apstādinot motoru.

Jaucējs ir ierīce, kurā sajaucas gāze ar gaisu, veidojot degmaisījumu, kas nodrošina motora darbību. Dažādu modeļu gāzmotoru automobiļos ar divdegvielu barošanas sistēmu leito dažāda veida maisītājus:
1) gāzes uzgaļus;
2) plakanus sajaukšanas paliktņus;
3) karburatorus-jaucējus.

Benzīna elektromagnētiskais vārsts tiek uzstādīts starp benzīnsūkni un karburatoru. Tas pārtrauc benzīna padevi, motoram strādājot ar gāzes degvielu, kā arī tiek ieslēgts, lai atjaunotu benzīna padevi gadījumos, kad beigusies gāzes degviela, iekārtas bojājuma gadījumā, kā arī darbinot aukstu motoru tempertāurā, kas zemāka par 0 C.

Propāna un butāna maisījums, kas iegūts, pārstrādājot naftu vai tā savienojumus, veido sašķidrinātu naftas gāzi, ko izmanto kā
Gāzes degšanas temperatūra ir svarīgs skaitliskais rādītājs, kas nosaka siltuma daudzumu, kurš izdalās, sadegot 1 m3 gāzes.
Uzliesmošanas apakšējā robeža gāzei ir 1,8 %, bet benzīnam 1,5% (Uzliesmošanas robeža maisījumam ar gaisu pie normāla atmosfēras spiediena, tilpuma %). Šie parametri atklā gāzveida degvielas trūkumu - tā veido eksplozīvu maisījumu ar gaisu. Tāpēc, lietojot automobiļus ar gāzes aparutūru, jāievēro virkne drošības pasākumu, gan ekspluatējot, gan veicot tehniskās apkopes un uzglabājot tos. Tā, kā sašķidrināta gāze iztvaicētā stāvoklī ir smagāka par gaisu, tā ir uzglabājama gāzveida stāvoklī. Tā noplūdes gadījumā uzkrājas zemākās vietās, veidojot sprādzienbīstamu gāzes un gaisa maisījumu. Tādēļ garāžās jābūt labai ventilācijai, un nav ieteicamas apskates bedres.
Automobiļu motoru darbināšanai izmanto arī saspiesto dabas gāzi. Autotransporta vajadzībām to iepilda balonos, piepildītā balonā gāzes spiediens ir 20 MPa (200 atm.) un tā ir gāzveida stāvoklī. Dabas gāzes oktānskaitlis 102 - 103 vienības, tā ir vieglāka par gaisu un spēj uzliesmot motorā samērā augstā temperatūrā (650 C). Pie tik augstas uzliesmošanas temperatūras ir grūtības iedarbināt motoru aukstā laikā. Saspiestās un sašķidrinātās gāzes aparatūras ir līdzīgas.

Nobeigumā vēlos vērst uzmanību uz šo tekstu: "veicot tehniskās apkopes".
Šī ir tā lieta par ko lielākā daļa "aizmirst". Regulāri veiktas apkopes varētu samazināt ( tā viena tante teica) autobraucēju sūdzības, par to ka gāze nekam neder, un viss ir slikti.
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

Reinis 78

Number of posts : 183

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty16.01.12 8:36

Neesmu pret gāzi, par spīti savai bēdīgajai pieredzei. Attiecībā pret benzīnu - nekādas lielās šķirbas nav. Tas, ka aukstu motoru grūtāk iedarbināt - nu varbūt, ja ir veca iekārta un karburators. Normālas gāzes iekārtas piedarbina ar bendžu un pēc tam pārslēdzas uz gāzi. Es iegrābos ar to, ka nopirku mašīnu ar gāzes iekārtu, kas nav uzstādīta Latvijā, līdz ar to šeit to neviens negribēja remontēt.

Manā skatījumā mīnusi ir tādi, ka pati gāzes iekārta un uzstādīšana ir dārga un ja noplīst (man bija ķibeles), tad remonts ir dārgs. Tad vēl tas, ka balons aizņem mašīnā vietu, kas pēc būtības pienāktos divām alus kastēm. Ja izdodas ar gāzes iekārtu bez plīšanas nobraukt tik daudz, lai tā atpelna ieguldījumus, tad skaiti, ka esi vinnējis.

Es pirms vairākiem gadiem nejauši iekāpu vienā smieklīgā taksometrā - "Fiat Multipla" (tāds kroplīgs braucamais). Nu redz, šis gāja uz dabasgāzi un teicās vispār santīmus maksājot. Bet cik saprotu, tad kopš 2010.gada Latvijā vairs nav nevienas uzpildes stacijas, jo par maz to braucamo, kas to izmanto.
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty16.01.12 12:57

Nebija Itāļu pilnā iesmidze ar sūkni bākā? JTG Icom, jo citur eiropā tā ir ļoti populāra, un esmu remontējis tādas Smile un ziemā tiešām uz gāzes grūtāk iedarbināt, pat ar pēdējās paaudzes iekārtu Very Happy
Atpakaļ uz augšu Go down
uldis

uldis

Number of posts : 729
Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty16.01.12 13:24

vai ņemies ar gāzi??
Atpakaļ uz augšu Go down
3mill8

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty16.01.12 16:01

Paldies par kuplajām atbildēm.
Gāzei ir aukstāks oktānskaitlis. - Kā tad ar aizdedzi? vai tā netiek pārregulēta tikai tāpēc ka jabūt iespējai darbināt ar benzinu
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty16.01.12 18:03

3mill8 rakstīja:
Paldies par kuplajām atbildēm.
Gāzei ir aukstāks oktānskaitlis. - Kā tad ar aizdedzi? vai tā netiek pārregulēta tikai tāpēc ka jabūt iespējai darbināt ar benzinu
Aukstāks gan ne, vienīgi augstāks. Kam tu gribi likt iekšā?
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty16.01.12 18:04

uldis rakstīja:
vai ņemies ar gāzi??
Jā ņemos, bet ne pro līmenī, tik tā, kad kāds paprasa, īsti laika nava.
Atpakaļ uz augšu Go down
3mill8

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty16.01.12 20:01

Wbx 2.1i
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty17.01.12 7:52

3mill8 rakstīja:
Wbx 2.1i
Mehāniskais inžektors?
Atpakaļ uz augšu Go down
lustigais

lustigais

Number of posts : 88
Dzīvesvieta : Saldus

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty17.01.12 9:54

Mans T3 brauc un brauca ar karburatoru un vienkarsu gazes plits degli virs ta. Man 6 gadus pat nebija baka virsu un es pielaidu jebkura sala pat -25. (Protams, labak butu laidis uz benzinu, bet baka nebija) Ari man rit 15 gads, kops braucu ar gazi un nevienu mirkli man nav bijusas problemas, ka nomainiti REMkomplekti reduktoram. Parejais viss ir vienkarsiun skaidri. Man patik gazes iekarta un negribetu seit kadu nolikt vai piesities, es pateicus savu pieredzi un man ta ir loti laba, tapec es jooprojam perku benzina masinas un man visa ir gazes iekartas, kuras jau sen sevi ir atpelnijusas.
Lai izdodas un un ir labi mirkli
Atpakaļ uz augšu Go down
http://www.lustigaisblumizers.lv
Imants
Admin
Imants

Number of posts : 776
Dzīvesvieta : jekabpils

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty17.01.12 15:51

Mani busi arī uz gāzi palaiažas pat pie lieliem mīnusiem _25 uz pus apgriezienu. alien alien alien
Lietoju Emigaz reduktorus un galvenais vajag pareizi pieslēgt tosola cirkulāciju caur reduktoru,tā lai pirmajās minūtēs neaizsalst.Cigareti nopīpē un vari braukt.(not problem) bounce bounce
Atpakaļ uz augšu Go down
3mill8

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty18.01.12 14:01

Šprices un aizdedzes apsteidzes leņķi darbina elektroniski, kā arī brīvgaitas gaisa vārstu. Deveji: gaisa massas mērītājs, droseļvārsta atverts pilnībā un aizvērts pozicijas, temp pie galvas, temp dzeses šķ. (vairāki), cauruma devējs un lambda. Laikam viss. saucas digifant
Atpakaļ uz augšu Go down
Viesis
Viesis

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty19.01.12 10:34

Mehāniskajam inžektoram var uzlikt tikai un vienīgi klasisko gāzes iekārtu, un pēc tam ir jāregulē degvielas doza, lai piešķilot uz benzīna neslāptu un neraustītos. Un par aizdedzi uztraukties nevajag.
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

RobertsK

Number of posts : 489
Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 18:02

Mūžigā ņemtne par gāzi un dīzeli, bet es esmu sapratis ka liktenim nav ko pretoties. Šodien apsēdos un pa kaukulēju. Ievācot info Ar rezervi gāzmašīna tērē līdz 6ls uz 100km, bet man dīzeļauto 9,5ls uz 100km. Gadā nobraucu ap 5000km un starpība ir 4700ls ar dīzeli un 3000ls ar gāzi. Pāri paliek 1750ls. Te man sanāk rezerves motors un ģimenes ceļojums !!! Man patīk tas dīzelis, bet tāda ir realitāte un pie šadas cenas starpības man pilnīgi vienalga kas tur motoram dilst vai nedilst . Piedodiet , bet tā nu mums dzīvē ir!!!
Atpakaļ uz augšu Go down
http://www.sttechnics.lv
Juris

Juris

Number of posts : 310
Dzīvesvieta : Valdemārpils

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 18:25

Vai tad tev sinhra ka busim tāda apetīte 9,5 Ls/100 km...???!!! Man ar visu auksto braukšanu no rīta un neslāpēšanu 9l/100km sanāk,... vasarā nospiedu lejā uz 6l/100km un pietam bij aizdoma ka vēl 0,5l/100km varēja dabūt nost ja nomainītu visus gultņus un saregulētu precīzāk savirzi...
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

RobertsK

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 18:41

Jā vasarā pa kalnu uz leju 7,5 liti va saspiest, bet man ir 2 dīzeļbusi , un ja grib tā normāli braukt tad līdz 10 litri uz 100 km jārēkina . Smalki kaukulējot tad sanāk 8.9 vai 8.7. litri. 1.6d un 1.6td. Katru nedēļas nogali ar kravu ap 700kg.
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

fiksais

Number of posts : 753
Dzīvesvieta : Priekule

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 18:49

man jau arī liekas, tie 9,5 par daudz...
nepaspēju veikt savam (1,9TD) pilnu testēšanu, bet uzliku AKTIVNA (uz degvielas vadiem tie magnēti-citi gan brāķējot...) un mīcoties tepat uz vietas (pilsētas režīmā), man sanāca uz 8,5-9,0, ja vēl būtu iespēja pamēģināt štrāsi, tad zem 8,0 noteikti palīstu...
Atpakaļ uz augšu Go down
Juris

Juris

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 20:08

Nu nez... man bija 1,6d(bez T), tāpat tantukus uz 'Viļņu staipīju 5,,,5,5l/100km un nevilkos, tāpat savu 100 turēju. Ar bāku 60 l Viļņa turp atpakaļ un vēl uz vietas sanāca pagrozīties. Kad pirku busu kad iepriekšējais saimnieks teica ka max 6L/100km pavīpsnāju bet dzīvē tā arī bija , jā kad 1,6d gāja uz beigām tad jā 10-ku ēda ka nemetas...bet arī tad gals ātri bija klāt... Sad
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

RobertsK

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 20:12

Protams mani dzinēji nav vairs jaunie , bet pagaidam skruvet tos negrasos, jo turbinas remonts 170 ls, sūknis 100ls, slīpēšana uz grupu utt. viss pārejais sastājas kopā padaudz un rezultātā 75 hp. Šobrīd esmu nopircis 2.0 dzinēju, gāzes iekārtu un vel visādus kliburiņus un iztērejis ap 150ls . Es domāju ka viss projekts stabili iekļausies 300ls. Bez iespringuma!!
Atpakaļ uz augšu Go down
JurisZe

JurisZe

Number of posts : 174
Dzīvesvieta : Jelgava

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 20:14

Tikko apritēja tris gadi kops braucu ar 1.6td, ellas mainu un etc.
Videjais paterins vasara jauktaja rezima ir ap6l/100km ja brauc lielos gabalus pat zemak, neskatoties uz pilno busu ar cilvekiem un mantam lidz jumtam. Ziema liekas uzlec lidz 7-7.5l/100km.
Ka var dabut lielaku paterinu?

J
Atpakaļ uz augšu Go down
Juris

Juris

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty15.02.12 20:16

Piekrītu motoram kapitālais iekrīt kapeikā ne pa jokam, pats rudenī pārlasīju visu 1,9TD... smuki salasījās tas tiesa...
Atpakaļ uz augšu Go down
Sponsored content

PostTēma: Re: Benzins gāzei un gāze benzinam   Benzins gāzei un gāze benzinam Empty

Atpakaļ uz augšu Go down

Benzins gāzei un gāze benzinam
Atpakaļ uz augšu 
Lapa 1 no 2Pāriet uz lapu : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Dzinējs 1.8 benz. Gāze
» Šīs diskusijas nozīme