| kautkas man salūza :( | |
|
+8Imants gugu30 AndrisBWT ivars madfox dzintars abez maris 12 posters |
|
Autors | Ziņojums |
---|
V
Number of posts : 837 Join date : 01.07.12 Age : 39
| Tēma: kautkas man salūza :( 28.10.15 13:05 | |
| Līdz šīm, no 2014 gada vasaras, iedarbināju reizi divās nedēļas, izņemot ziemu kad bija zem nulles, nav jēgas mocīt, tas padarbojas ap 15 minūtes visādos režīmos. Izdomāju ka atkal vajag, no stavēšanas un laikam no vecām svecēm tas iedarbojas no 2-3 reizes. Darbības skaņa bija normāla un mērena. Arī tagad bija pirma reize purkš purkš, zili dūmi, otra reize, bet trešā nenotika nekas, klusums.
Bija divas idejas, akumulators nomira un beidzot izbeidzās degviela, jo pērku senu sēn. Nu pielādēju un nopirku 20l svaigas. Klusums tāpat.
Sveču indikātors deg un nodzīst, atslēgas grozīšana - un klusums. Absolūti nekas nenotiek. Ne mazākas skaņas.
Kautkas sadega? Varbūt kāds zin ks tieši un cik maksā jauns, jo servisā tikt būs grūti, bez skates, bez octas, ar daļēji ieķilētam bremzēm. Tad laikam līdz pavasarim viss paliks tā. | |
|
| |
maris
Number of posts : 404 Join date : 01.10.10 Dzīvesvieta : Valmiera
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 28.10.15 16:52 | |
| | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 28.10.15 19:02 | |
| - maris rakstīja:
- starteris
Man bija doma. Dārgs viņš? Varbūt tikai drošinātājs? | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 28.10.15 19:13 | |
| | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 28.10.15 20:08 | |
| | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 28.10.15 20:13 | |
| Rīt vel safocēšu, lai varat aplūkot, man tur kautkāds kreiss vads iet uz akumulatoru. Varbūt kāds jau mēģināja kautko, un tas pat iet no startera, un tam vadam beigas. Jo es dziļi nekad nepetīju. Brauca un bija labi. | |
|
| |
abez
Number of posts : 753 Join date : 30.08.10 Age : 46 Dzīvesvieta : Ventspils
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 29.10.15 5:51 | |
| Pārbaudi vadus kuri iet uz starteri! | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 29.10.15 13:13 | |
| Tas vadiņš no akumulatora, kā jau domāju iet uz starteri, iepriekšējais uzlika kolhozu pa taisno. Iznāk ka vajag jau sen nestrādā. Kur vaina? Taja vadiņā? Tur vadiņa iekšas vaļējas jau sen. Bildes. | |
|
| |
dzintars
Number of posts : 85 Join date : 25.02.15
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 29.10.15 14:24 | |
| ierāvējs klikškina vai ne? Ja nav pat klikšķa tad varbūt vadi nosubējuši un ar to zudusi masa vai +,ierāvējs varbūt čupā ja ar strāvu viss ok,,ja ierāvējs klikškina ,bet nemaz negriež tad var būt enkurs beigts ,bet tas nav remontējams.Parasti cik man ir tā bijis vienkārši nosūbē vadi no stāvēšanas.Ja klikški dabuj notīrot vadus ,bet negriež tad var būt oglītes karājas gaisā un nav laba kontakta ar enkuru no stāvēšanas dīkā.Esmu jaucis pats starterus nu nekā tur tāda nav tik sarežģīta ,ka tie lielie meistari jāmeklē.Enkuru nesu uz vienu darbnīcu kur pārtin elektromotorus tur ar iekārtas palīdzību to var pārbaudīt aizņem laika ap 1 min tā pārbaude.Enkuri gan nau remontējami tad meklē citu starteri. | |
|
| |
madfox
Number of posts : 88 Join date : 29.10.11 Age : 58 Dzīvesvieta : Madona
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 29.10.15 18:30 | |
| Automehāniķim diagnostika aizņemtu pāris minūtes,šeit jau 80-mit skatījumi un cīņa par auto,kurš pāris gadus nav kustējis un gan tik pat vēl nekustēs...tak noraksti Voldemār to auto un iekārto vasaras datoristabu busā,ziemā vari ievilkt elektrisko sildītāju...kaut kā jocīgi,ka "lielākais" forumotājs,neko pats no tehnikas nejēdz,bet sapņo par "Dzidriņas megasistēmas" V8 versijām,tai vietā labāk savedis kārtībā savu T3 un braucis,nevis skaisti pļūtījis profilā. | |
|
| |
ivars
Number of posts : 63 Join date : 23.06.13 Age : 59 Dzīvesvieta : Ikšķile
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 29.10.15 21:58 | |
| Dīzelim ta ir parasta vaina, vispirms pamēģini uzlikot pa taisno vadu no akulmatora + uz startera vadību mēdz būt tur tā kleme apsūbējusi neveiksmīga konstrukcija, tiko pieskarsies vajadzētu ievilcējam nostradāt , neaizmirsti no ātruma izņemt.Tad redzēsi vai starters ir dzīvs. Var gadīties arī ka masa pazudusi tas ir starters apsūbējis pie motora. Tur gan vajag kādu palīgu viens pagriež atslēgu un otrs ar skrūvgriezi salaiduma vietā starp motoru un starteri pačakarē ja sāk dzirksteļot skrūvgriezis tad ņem nost starteri un tīri vai pieliec papildus masas vadu pie startera stiprinājuma skrūves. tiesa jau vēl var būt viss kas bet šoitie ir izplatītākie. | |
|
| |
AndrisBWT
Number of posts : 7 Join date : 02.02.15 Age : 50 Dzīvesvieta : Rīga
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 30.10.15 9:25 | |
| Voldemār,sāc ar to,ka visupirms atvieno visus kontaktus vadiem,kas iet uz starteri,kārtīgi viņus notīri.Masu no akum. mīnus klemmes pa taisno pievieno startera masai,vislabāk vienai no 2 skrūvēm.Kad esi to izdarījis,viss notīrīts,savienots atpakaļ,tad vari klausīties un skatīties,kas notiek vai nenotiek pie darbināšanas.Un tad var domāt tālāk un prasīt padomu citiem. | |
|
| |
gugu30
Number of posts : 97 Join date : 31.01.11 Age : 49 Dzīvesvieta : Lielvārde
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 30.10.15 19:44 | |
| madfoxs saka taisniibu gudraa stulbums nebeidz paarsteigt | |
|
| |
Imants Admin
Number of posts : 776 Join date : 27.08.10 Age : 61 Dzīvesvieta : jekabpils
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 30.10.15 21:09 | |
| Pārdod Tu to busu labāk uz Nigēriju.Tur par viņu rūpēsies labāk un nepūdēs kā Tu to dari. Pie melnajiem busam būs iespēja braukāt,bet pie Tevis busam nav nākotnes. Paklausi man,esmu uz turieni nosūtījis ļoti daudz busu un tādējādi tos izglābis no Tolmeta un busiem tur ir otrā iespēja. Nopērc kādu Upeli un ņirgājies par to ci tev tīk. | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 30.10.15 21:11 | |
| - gugu30 rakstīja:
- madfoxs saka taisniibu gudraa stulbums nebeidz paarsteigt
Man patīk tādi, ka tu. Tas kā feisbukā, starp normālas diskusijas vienmēr atradīses vates šaurpiere slavinot punduri, parādot pats savu mazspēju. Tā arī tē, nevar saturēt caurēju. Nopērc pamperus. Lai arī vri necensties, man viedoklis par tevi senu sen esot. | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 30.10.15 21:13 | |
| | |
|
| |
Ģirts
Number of posts : 323 Join date : 19.07.11 Age : 54 Dzīvesvieta : latvia,riga
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 8:31 | |
| | |
|
| |
gugu30
Number of posts : 97 Join date : 31.01.11 Age : 49 Dzīvesvieta : Lielvārde
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 9:12 | |
| | |
|
| |
fiksais
Number of posts : 753 Join date : 18.07.11 Age : 53 Dzīvesvieta : Priekule
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 10:49 | |
| Nu šeit būtu lieki smieties, man bija līdzīga problēma (es bez publiskas veļas mazgāšanas to atrisināju)... Voldiņ-tauta uzvilkta-risini savas problēmas savā profilā, pie sava busiņa... Pārlasi VISAS foruma tēmas, pajautā kādam personīgi, pameklē GOOGLE vai citos VW forumos, bet netaisi ziloni no mušas. Lai veicās. | |
|
| |
Ģirts
Number of posts : 323 Join date : 19.07.11 Age : 54 Dzīvesvieta : latvia,riga
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 15:38 | |
| Ar masinu ir jabrauc nevis japude pagalma,un ja nebrauc tad vismaz janonem no uzskaites,lai nekrajas nodoklu paradi,un tad nebus problemas. | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 16:04 | |
| - Ģirts rakstīja:
- Ar masinu ir jabrauc nevis japude pagalma,un ja nebrauc tad vismaz janonem no uzskaites,lai nekrajas nodoklu paradi,un tad nebus problemas.
Un lai atpakaļ iedod numurus ar ES zvaigznēm? Tas nav patriotiski. A tur starterī, kautkas klusi tarķš, bet klusi klusi. Akumulātors dzīvs - 12v, pie svēcēm un pie starta. Opels man arī ir, tikai tur octa 12 eur, ceļa arī maz. Lai arī tur arī problēmas, bet tos vieglāk, aizbrauc un izdara. Meklēju 2 m+s riepas 175/65 r14, jo kords saravās dēļ nepareizas savirzes. Šodien diegi izlīda, nākas pāri pilsētai ar pirmo ātrumu, jo bija agrāk pieraksts, domājam pirksti vel sazin kas, a vnk riepā, ielika rezerves un problēmas izčibēja. Atlika atrast jaunas riepas ar nikno zimējumu un lai izveido savirzi. A vēl man ir Izh-412, protams kā ar LV numuriem, sērija AT, nav braukts 13 gadu. | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 16:17 | |
| - Ģirts rakstīja:
- Tev ir tris iespejas.Afrika,Tolmets,vai sapudet to masinu pagalma lidz tadai stadijai ,ka Tolmets pat nenems.Labaka iespeja ir atdot uz Afriku,tur tiesam cilveki par to masinu parupesies un vina ripos vel 15 gadus.Taka vari vilkt pie manis uz Bergiem to masinu ,sataisisu,un prom uz Nigeriju.visiem bus labi,un tad Tu varetu pariet uz Opel forumu un tur gudri diskutet.
Lidz sapudēšanai ļoti tālu. Tur viss strādā. Sīkumi, bet lai jau. Toties slogs kas veido mērķi, slimo bērnu tak nemet grāvī, pilnas lapas - ziedojiet anninai vai peteritim. Jāizveido jaunu praksi, lūgties remontam. Kāpēc gan ne, katram savas vājības. T3 man nav nepieciešamības mašīna, tas ir spēļmantiņa, ikdienā ir ari citi. Nu pārdošu un kam man 500 eiro? Notrallināsies tur šur, a tā stāv ka bankā. Nākamgad laikam celšu nojūmi. A varbūt izdosies atrast 70000, importēt beidzot pirmo fūri no Ukrainas, un kļūt bagātam. Izveidojam kopējo kluba sia vai a/s? Pa 1000 eur. Pēc gada nopirkšu daļas par 2000. Vai ikgada dividendes 200. Varēsiet pārdot katrs savā pilsētā, katram tak esot paziņa bodnieks, jo RIMI un MAXIMA mūs pirmo gadu neņems, dēļ nespējas ievērot viņu apjomus. | |
|
| |
Juris
Number of posts : 310 Join date : 28.07.11 Dzīvesvieta : Valdemārpils
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 20:43 | |
| | |
|
| |
V
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 31.10.15 22:14 | |
| Ja motoru nedarbināt līdz pavasarim, kādam aprīlim maijam, nekas tak nebūs? Lai gredzeni ielīmetos vajag vairāk laika? | |
|
| |
ivars
Number of posts : 63 Join date : 23.06.13 Age : 59 Dzīvesvieta : Ikšķile
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( 01.11.15 17:36 | |
| Nomierinies , nekas nenotiks motoram kad iedarbināsi pirmo pusstundu padūmos vairāk un viss, ja tev puslīdz normāla ēļļa tad var stavet arī ilgāk, šitiem busiem ir labāk ka ziemu nebrauc nekā brauc jo sāls saēd vairāk ka stāvēšana. Vispār jau zēni jūs pārejat uz personīgiem apvainojumiem, nu ir cilvēkam garlaicīgi un viņš raksta šeit varbūt ne par tēmu bet visi lasa. Un domāju šī startera problēma ir daudzus piemeklējusi, man ieprieksejam un arī tagadejam T3 ir speciāla poga kura pa taisno pieslēdz starteri palīdz. Vispār jau es savu pirmo T3 nopirku 1993. gadā un pa šo laiku esmu izgajis gandrīz visam cauri bet joprojām ir lietas ar kurām saduros pirmo reizi jo nenodarbojos ar busu komerclabošanu. | |
|
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: kautkas man salūza :( | |
| |
|
| |
| kautkas man salūza :( | |
|