|
| rausteklis | |
| | Autors | Ziņojums |
---|
Reinis 78
Number of posts : 183 Join date : 12.04.11
| Tēma: rausteklis 05.05.11 9:12 | |
| Pie 90 km/h sāk raustīties, tipa jauda zūd un atkal parādās, bet strauji samazinot ātrumu grasās slāpt nost. Kas tur varētu būt pie vainas? Degvielas filtrs, sūknis karbiķis? Kā to pārbaudīt? Pa trubiņām ceļo tādi kā burbuļi, tādas kā putas. Man 1,6 D | |
| | | maris
Number of posts : 404 Join date : 01.10.10 Dzīvesvieta : Valmiera
| Tēma: Re: rausteklis 05.05.11 12:24 | |
| Man reiz bija līdzīgi simptomi: braucot vienkārtši slāpa nost! Pēc brītiņa izdodas iedarbināt, bet pēc pāris km atkal sāk raustīties un dodot virsū slāpst nost! Likās, ka nepietiek degviela. Paņēmu šļauciņu aiz filtra/pa taisno no sūkņa un ieliku degvielas kanniņā. Viss notiek! Beidzās ar to, ka dabūju tīrīt bāku. Dikti ķēpīgs darbs - bāku nemaz nav tik viegli iztīrīt. Turklāt tur ir atsevišķs nodalījums kurā atrodas degvielas uztvērējs ar sietiņu, kurš tad arī bija ciet ar visādiem dranķiem! Reko citi dara http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=276798&page=8Es gan no ķirurģiskām darbībām atteicos un iztiku tikai ar spiedienu un rotējošo karchera pistoli. Pie viena bāka tika saposta - notīrīta rūsa, un nogruntēta neskaitāmas reizes. Apakšai gan nebija nekādas vainas. Bākas augšai tā dzīve grūtāka, jo tur skrājas visādi dubļi, netīrumi, mitrums.. un tad jau notiek visi dabīgie procesi | |
| | | Reinis 78
| Tēma: Re: rausteklis 05.05.11 13:46 | |
| - maris rakstīja:
- Man reiz bija līdzīgi simptomi: braucot vienkārtši slāpa nost! Pēc brītiņa izdodas iedarbināt, bet pēc pāris km atkal sāk raustīties un dodot virsū slāpst nost! Likās, ka nepietiek degviela. Paņēmu šļauciņu aiz filtra/pa taisno no sūkņa un ieliku degvielas kanniņā. Viss notiek!
Beidzās ar to, ka dabūju tīrīt bāku. Dikti ķēpīgs darbs - bāku nemaz nav tik viegli iztīrīt. Turklāt tur ir atsevišķs nodalījums kurā atrodas degvielas uztvērējs ar sietiņu, kurš tad arī bija ciet ar visādiem dranķiem!
Reko citi dara http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=276798&page=8
Es gan no ķirurģiskām darbībām atteicos un iztiku tikai ar spiedienu un rotējošo karchera pistoli. Pie viena bāka tika saposta - notīrīta rūsa, un nogruntēta neskaitāmas reizes. Apakšai gan nebija nekādas vainas. Bākas augšai tā dzīve grūtāka, jo tur skrājas visādi dubļi, netīrumi, mitrums.. un tad jau notiek visi dabīgie procesi Iepriekšējais saimnieks dievojās, ka bāku esot iztīrījis. Arī papildus filtriņu bija ielicis trubai, kas nāk no bākas (tiesa, benzīna filtriņu). Kad pirmo reizi sāka gļukot, tad es to papildfiltriņu nomainīju un viņš tiešām bija sūdu pilns. Kādu laiku gāja normāli, tad atkal tas pats sākās. Atkal nomainīju to filtriņu, bet nu jau neizskatījās īpaši netīrs. Varbūt tie sūdi kaut kādi ievilkti jau agrāk iekšā lielajā filtrā, vai sūknī? Bāku tīrīt vēlreiz galīgi negribas un ja godīgi, es neesmu tik tehnisks cilvēks, lai labodams vienu lietu, kādu citu nesačakarētu. | |
| | | VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: rausteklis 05.05.11 14:17 | |
| - Reinis 78 rakstīja:
- Pie 90 km/h sāk raustīties, tipa jauda zūd un atkal parādās, bet strauji samazinot ātrumu grasās slāpt nost. Kas tur varētu būt pie vainas? Degvielas filtrs, sūknis karbiķis? Kā to pārbaudīt? Pa trubiņām ceļo tādi kā burbuļi, tādas kā putas. Man 1,6 D
1.6Turbo Diizels (jx) vai parastais diizels? Ja baaka tiira un cauruliitee burbulji, tad varbuut kautkur rauj garaam gaisu? Tad gan parasti to juut vairaak uz starteesanu, jo negrib lekt. | |
| | | Reinis 78
| Tēma: Re: rausteklis 05.05.11 14:22 | |
| - VWBus rakstīja:
- Reinis 78 rakstīja:
- Pie 90 km/h sāk raustīties, tipa jauda zūd un atkal parādās, bet strauji samazinot ātrumu grasās slāpt nost. Kas tur varētu būt pie vainas? Degvielas filtrs, sūknis karbiķis? Kā to pārbaudīt? Pa trubiņām ceļo tādi kā burbuļi, tādas kā putas. Man 1,6 D
1.6Turbo Diizels (jx) vai parastais diizels?
Ja baaka tiira un cauruliitee burbulji, tad varbuut kautkur rauj garaam gaisu? Tad gan parasti to juut vairaak uz starteesanu, jo negrib lekt. Parastais dīzelis. Lec ideāli, bet tie burbuļi parādās pēc pāris minūšu darbināšanas. | |
| | | ti-ark
Number of posts : 25 Join date : 06.04.11 Age : 38 Dzīvesvieta : ventspils
| Tēma: Re: rausteklis 05.05.11 16:52 | |
| tur drosi var nemt nost un tirit baku jo man bija tiesi tas pats. pec tam protams ari jaunu degvielas filtru der nomainit un vis bus kartiba. bet nu protams ka jau augstak mineja iztirit baku tiesam nau nekads vieglais process. | |
| | | Reinis 78
| Tēma: Re: rausteklis 06.05.11 8:05 | |
| - ti-ark rakstīja:
- tur drosi var nemt nost un tirit baku jo man bija tiesi tas pats. pec tam protams ari jaunu degvielas filtru der nomainit un vis bus kartiba. bet nu protams ka jau augstak mineja iztirit baku tiesam nau nekads vieglais process.
Ja tā loģiski padomā, tad laikam tā arī būs, jo tie burbuļi nāk arī no vada, kas nāk tieši no bākas. Nu neko - būs jāmēģina. | |
| | | Reinis 78
| Tēma: Re: rausteklis 18.05.11 12:21 | |
| - Reinis 78 rakstīja:
- ti-ark rakstīja:
- tur drosi var nemt nost un tirit baku jo man bija tiesi tas pats. pec tam protams ari jaunu degvielas filtru der nomainit un vis bus kartiba. bet nu protams ka jau augstak mineja iztirit baku tiesam nau nekads vieglais process.
Ja tā loģiski padomā, tad laikam tā arī būs, jo tie burbuļi nāk arī no vada, kas nāk tieši no bākas. Nu neko - būs jāmēģina. Ja nu kādam interesē - benzīntankā ar kompresoru iepūtu degvielas trubā. Pagaidām iet perfekti. | |
| | | maris
Number of posts : 404 Join date : 01.10.10 Dzīvesvieta : Valmiera
| Tēma: Re: rausteklis 18.05.11 12:33 | |
| - Reinis 78 rakstīja:
Ja nu kādam interesē - benzīntankā ar kompresoru iepūtu degvielas trubā. Pagaidām iet perfekti. Arī man bija tāds pats risinājums! Bet tas bija tikai PAGAIDU risinājums! Precīzi neatceros, bet pēc +/- nedēļas atkārtojās tas pats scenārijs Vēl vienu reizi iepūtu un tad ķēros pie bākas tīrīšanas! | |
| | | Sponsored content
| Tēma: Re: rausteklis | |
| |
| | | | rausteklis | |
|
| Permissions in this forum: | Jūs nevarat atbildēt tematos šajā forumā
| |
| |
| |