| pakaļas pacelšana. | |
|
+7uldis guunt lustigais maris VWBus Reinis kunkuls 11 posters |
|
Autors | Ziņojums |
---|
kunkuls
Number of posts : 71 Join date : 01.03.11
| Tēma: pakaļas pacelšana. 29.03.11 8:17 | |
| Sveiki. lieta tāda ka vēlos uzcelt augstāk pakaļas galu savam busam. Un tagad radies jautājums vai kādam ir vai ir zinoš kur dabūt kādu riņķi ko ielikt starp atsperi un kuzavu lai dabūtu pakaļu augstāk? Varbūt tādus kaut kur tirgo? vai arī var pielāgot no cita auto? Virpot pašam negribas tādu dzelzs kluci | |
|
| |
Reinis
Number of posts : 11 Join date : 04.02.11
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 29.03.11 14:39 | |
| Kaut kā neizklausās prāta darbs. Un kāpēc tieši pakaļu, ja nav noslēpums? | |
|
| |
kunkuls
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 29.03.11 17:38 | |
| - Reinis rakstīja:
- Kaut kā neizklausās prāta darbs. Un kāpēc tieši pakaļu, ja nav noslēpums?
Kādēļ domā ka nav prāta darbs? man ir tā ka auto stāv slīpi. pakaļa zemāka. + ja aizmugurē sakāpj vēl 6 purni + lupatas un citus draņķus samet līdzi kaut kur braucot galīgi glupi.. gribas lai vismaz ir vienā līmenī augstumi priekšā un aizmugurē. zinu ka žiguļiem ir tādas foršas gumijas ko liek starp atsperi un kuzavu un var regulēt kā vien grib un nekādu problēmu - kādēļ lai šim būtu citādāk?! | |
|
| |
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 29.03.11 19:27 | |
| Vai runa ir par 2WD vai Syndro? Syncro taa lieta ir diezgan attiisiita. Nezinu vai tas var paliidzeet, bet varbuut ka noder: https://www.youtube.com/watch?v=0N5ZY7YcULkVeel varbuut ir variants izmantot atsperes no Westfalia (kemping) modeljiem. Tiem ir stingraakas un garaakas atsperes kaa T3 Coach. | |
|
| |
maris
Number of posts : 404 Join date : 01.10.10 Dzīvesvieta : Valmiera
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 29.03.11 19:29 | |
| Varbūt vienkārši atsperes "nogurušas" Var tak pamainīt. Uzlikt no kāda kravinieka, tiem tak cietākas! Lai gudrāki vīri palabo mani, ja kļūdos | |
|
| |
maris
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 29.03.11 19:32 | |
| Nu re, kamēr es te lēni gari drukāju, tikmēr jau viens līdzīgs ieteikums par atsperu maiņu! | |
|
| |
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 29.03.11 19:41 | |
| "Nogurst" jau taas atsperes ar laiku. Man Westfalia kreisaaa puse zemaaka kaa labaa deelj taa, ka skapiisi visu laiku spiez un pamazaam taa puse noseezas.
Veel var paarbaudiit vai nav noluuzis kaads gabals no atsperes. Man prieksaa bija noluuzis gabalinjs un taa uz aci pirmajaa briidii nemaz nevareeja pateikt. | |
|
| |
kunkuls
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 30.03.11 5:57 | |
| nu jā es ar sākumā domāju ka mošk atsperes nogurušas bet nezinu kā to īsti pārbaudīt. tad jau jāprasa kādam lai izmēra cik viņam saspiestas ir kad buss stāv uzz zemes. un runa ir par pakaļas piedziņu pasažieru busiņu. agrāk ar viņu kāds onka ir vedājis laikam kravu kaut ko tādu un iespējams ka tās atsperes nav riktīgas. Jānoskaidro cik maksā jaunas un tad jāpadomā jo var arī iegrābties paņemot jaunas un uzliekot a rezultātā nekas nemainas | |
|
| |
Reinis
Number of posts : 11 Join date : 04.02.11
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 30.03.11 8:27 | |
| - kunkuls rakstīja:
- Reinis rakstīja:
- Kaut kā neizklausās prāta darbs. Un kāpēc tieši pakaļu, ja nav noslēpums?
Kādēļ domā ka nav prāta darbs? man ir tā ka auto stāv slīpi. pakaļa zemāka. + ja aizmugurē sakāpj vēl 6 purni + lupatas un citus draņķus samet līdzi kaut kur braucot galīgi glupi.. gribas lai vismaz ir vienā līmenī augstumi priekšā un aizmugurē. zinu ka žiguļiem ir tādas foršas gumijas ko liek starp atsperi un kuzavu un var regulēt kā vien grib un nekādu problēmu - kādēļ lai šim būtu citādāk?! Ā, es domāju, ka tu gribi stilot, tipa, lai pakaļa augstāka par priekšu. Es arī par atsperu maiņu. | |
|
| |
kunkuls
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 30.03.11 13:36 | |
| varbūt kāds var izmērīt cik gara atspere ir kad bus stāv uz riteņiem? jo atsperes drošvien labi maksā jaunas ar visām atlaidēm pie kurām tieku - tādēļ negribas riskēt šajos laikos | |
|
| |
VWBus
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 30.03.11 18:40 | |
| - kunkuls rakstīja:
- varbūt kāds var izmērīt cik gara atspere ir kad bus stāv uz riteņiem? jo atsperes drošvien labi maksā jaunas ar visām atlaidēm pie kurām tieku - tādēļ negribas riskēt šajos laikos
Vispaar vajadzeetu vareet saziimeet peec kraasu kodiem, ja tik atsperes nav galiigi noruuseejusas: VW T3 coil spring colour codes. The following info relates to the paint marks found on standard VW springs. Front springs. 2x Blue - Normal. 2x Brown - Carat, Camper, Ambulance. 2x Green - Strengthened, increased payload. 1x Yellow - 30mm lower. 2x Violet - Syncro. Rear. 2x Yellow - Normal and for increased payload or heavy duty shock absorbers 2x Brown - Ambulance. 2x Blue - Passenger carrying vehicles, Kombi. 1x Green - 30mm lower. 2x Green - syncro. Man tagad prieksaa ir - Blue (Normal) un aizmuguree - Brown (Camper) un prieksa ir manaami zemaaka. Starpiiba sanaak apmeeram 2cm merot no auto jumta liidz zemei. | |
|
| |
lustigais
Number of posts : 88 Join date : 27.08.10 Age : 44 Dzīvesvieta : Saldus
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 31.03.11 7:13 | |
| Es savam busam esmu uzlicis kravenieka atsperes un tas ir labas. Patiesam. Neteiksu, ka ir cietas, bet zinu, ka pakala ir forsa. Celu es augstak ar vienkarsi izgrieztiem no pacietas gumijas flanciem. Savilku atsperi un ieliku flanciti. (Tas gan jau bija pie vajajam atsperem) Bet ari tagad man ir sie pasi flancisi pie kravenieka atsperem un ja piekrauju aparaturu autins tik un ta ir pa skaisto. Domaju, ja grib uzcelt dupsiti, paliec cietakas gumijas flanci. | |
|
| |
kunkuls
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 31.03.11 7:52 | |
| - lustigais rakstīja:
- Es savam busam esmu uzlicis kravenieka atsperes un tas ir labas. Patiesam. Neteiksu, ka ir cietas, bet zinu, ka pakala ir forsa. Celu es augstak ar vienkarsi izgrieztiem no pacietas gumijas flanciem. Savilku atsperi un ieliku flanciti. (Tas gan jau bija pie vajajam atsperem) Bet ari tagad man ir sie pasi flancisi pie kravenieka atsperem un ja piekrauju aparaturu autins tik un ta ir pa skaisto. Domaju, ja grib uzcelt dupsiti, paliec cietakas gumijas flanci.
vot doma jau ir likt tur kaut kādas gumijas bet vai tādas nevar nopirkt drīz ģērbšos stumšu auto garažā celšu gaisā lai pāstītos cik sailentbloki jāmaina jo neciešami trokšņi parādijušies un arī tad apstīšos gan krāsu atsperēm ganpar cik cm vajadzētu augstāk celt. | |
|
| |
lustigais
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 31.03.11 7:57 | |
| Domaju, ka gatavas nav jegas meklet. Izgiez no cietas gumijas un miers. Un kaut taisi divos slanos, jo atceros, ka es no sakuma paliku vienu gumiju, ne;atika, liku vel vienu. Domaju, ka vieglak ir sadi ekspermentet. Lai izdodas! | |
|
| |
lustigais
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 31.03.11 7:57 | |
| Pameri cik tagad Tev ir auksts un padoma par cik gribetu aukstak un padoma ko var pagrust zem atsperem | |
|
| |
maris
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 31.03.11 8:16 | |
| - VWBus rakstīja:
- Vai runa ir par 2WD vai Syndro? Syncro taa lieta ir diezgan attiisiita.
Nezinu vai tas var paliidzeet, bet varbuut ka noder: https://www.youtube.com/watch?v=0N5ZY7YcULk
Veel varbuut ir variants izmantot atsperes no Westfalia (kemping) modeljiem. Tiem ir stingraakas un garaakas atsperes kaa T3 Coach.
Mārtiņa puublicētajā video tak viss ir parādīts https://www.youtube.com/watch?v=0N5ZY7YcULkTur vēl visādi līdzīgi video par to pašu tēmu. Vienkāršs un lēts risinājums. Un ja nav pašam gumija, tad Latvijas Ķīmijā var dabūt dažnedažādas gumijas! | |
|
| |
guunt
Number of posts : 121 Join date : 28.08.10 Age : 67 Dzīvesvieta : Saldus
| Tēma: guunt 01.04.11 17:58 | |
| Varu piedāvāt kravinieka. Guntis 29398987 | |
|
| |
uldis
Number of posts : 729 Join date : 27.08.10 Age : 57 Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 05.04.11 6:34 | |
| man ir viena pakaļas zaļā, labprāt iemainītu pret dzelteno. | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 23.04.11 18:06 | |
| Sveiki vīri!! Es esmu risinājis raķešu jautājumu, kad priekša ir augstāka par aizmuguri!! Dažiem tas liksies dīvaini ,bet to izdariju savam dzeltanajam un tagad arī to sirmajam..!!! Es gribēju pirkt zemās , bet kaut kaā nevaraēju sadūšoties un pirms 6 gadiem tas bija padārgi. Es vienkārši nogriezu vienu vijumu no priekšējām nost.!! ) Griezu augšu!! Galu smuki ieriktēju gumijā un viss!! Priekša palika pavisam nedaudz mīkstāka , bet braukšanai tas man labāk patīk. !! Esmu vedis dažādus svarus un nav nekādas vainas. Vienu reiz man tehniskajā uzjautāja , kas ar tām atsperēm , bet tad es parādiju ka tam tā jābūt, jo tās stāv tur kur tām jābūt!! ) Tas bija Limbažu csdd!! Tur vienmēr tā!! Mērot pēc arku kantēm tagad man sanāca 75 cm aizmugure un 72.5 priekš !! Vienkārši!! | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 23.04.11 18:29 | |
| | |
|
| |
kunkuls
| |
| |
RobertsK
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 23.04.11 19:15 | |
| Tā kā es pamatā pārvietojos pa eiropas ceļiem ) tad man nav nepieciešāms augstais modelis. Tādēļ pieņēmu šādu lēmumu auto pazemināt . Ja grib aizmuguru augstāk tad vai nu jāmaina atsperes vai jādodas uz rumbulu kur var nopirkt gumijas ievīšanai starp atsperēm . :: Man patīk ka auto ir zemāks un tas uzreiz izskatās būdīgāks )!! | |
|
| |
kunkuls
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 24.04.11 8:58 | |
| | |
|
| |
RobertsK
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. 24.04.11 9:19 | |
| Lai neaizķertos, Vairāk jāuzdod gāzi!! ) | |
|
| |
kunkuls
| |
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: pakaļas pacelšana. | |
| |
|