| par dizela darbibu startejot un par motorellam | |
|
|
Autors | Ziņojums |
---|
V
Number of posts : 837 Join date : 01.07.12 Age : 39
| Tēma: par dizela darbibu startejot un par motorellam 27.08.12 8:00 | |
| tas ir normali, ja nebraukt nedelu, tad startejot pirmaja reize nenormali raujas, esot skals un dumo (tiek izslegts jo bail ko sabojat), ar otru reizi tas pats, ar treso strada ka pulkstenis.
nebija man dizela nekad, tapec nezinu ka tam jadarbojas.
vai ari ta tris reizes ari ir jastarte veco agregatu, ka traktoru?
Pēdējo reizi labojis trah-tara-rah 12.09.12 14:16; labots 1 reizi | |
|
| |
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 27.08.12 13:12 | |
| - trah-tara-rah rakstīja:
- tas ir normali, ja nebraukt nedelu, tad startejot pirmaja reize nenormali raujas, esot skals un dumo (tiek izslegts jo bail ko sabojat), ar otru reizi tas pats, ar treso strada ka pulkstenis.
nebija man dizela nekad, tapec nezinu ka tam jadarbojas.
vai ari ta tris reizes ari ir jastarte veco agregatu, ka traktoru? Vajag pārbaudīt kvēlsveces. Varbūt arī sprauslas. | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 27.08.12 15:01 | |
| Uz vecumu viņam ir tāda mode!!! Vairums gadijumos ir kad gar kādu sulojošu vietu pie sūkņa viņš dabū gaisu . Ilgi stāvot viņš dabū ievilkt sevī gaisu un degviela aiziet atpakaļ uz bāku! Tad sistēmā ir gaiss kuru vajag pavisam nedaudz lai panāktu labu klakšķi sprauslās , pendelēšanos un dūmošanu! | |
|
| |
Viesis Viesis
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 27.08.12 17:08 | |
| Eļļas lampiņa nedeg kad pirmo reiz piestartē? |
|
| |
V
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 27.08.12 19:58 | |
| - vw26 rakstīja:
- Eļļas lampiņa nedeg kad pirmo reiz piestartē?
deg. pec tam pazud. deg pie reizes kad svece sildas. reizem deg un auro pie pirmas startesanas, t.i jau pielaidot, bet reti ja biezi braukt. pagajuso nedelu nekur nebraucu, vakar izdomaju, un auroja, lidz izsledzu. otraja reize aurosanas nebija, tikai raujas. tresaja viss gludi. es sakuma aurosanu saistiju ar to ka ellas maz, tagad rituals ir parbaudit un ieliet, jo rij 2l uz 1500km. | |
|
| |
Imants Admin
Number of posts : 776 Join date : 27.08.10 Age : 61 Dzīvesvieta : jekabpils
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 27.08.12 20:00 | |
| Game over. | |
|
| |
V
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 27.08.12 21:18 | |
| - vulf rakstīja:
Game over. domaju ne tik atri. bet ja par gazi kautkad nakotne, ka domajat. zapaskas izskata balonu var uzlikt uz aizmugurejam durvim un pa virsu kadu maisu, lai areji izkatitos pec riepas? jo likt salona galigi negribu. zud kravas telpa un...bail, ja nu sprags | |
|
| |
Imants Admin
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 28.08.12 4:10 | |
| Pie durvīm balonu likt nevar vienīgi zapaskas vietā. Un ja tev tik bail no baloniem un uzsprāgšanas tad no mājas izmet ārā balonu un gāzes plīti arī. | |
|
| |
Viesis Viesis
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 28.08.12 4:42 | |
| |
|
| |
V
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 28.08.12 12:51 | |
| | |
|
| |
Imants Admin
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 28.08.12 17:22 | |
| | |
|
| |
maris
Number of posts : 404 Join date : 01.10.10 Dzīvesvieta : Valmiera
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 28.08.12 19:04 | |
| | |
|
| |
V
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 02.09.12 8:43 | |
| | |
|
| |
V
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 12.09.12 15:04 | |
| Padomajot parekinajot, ka tapat man ellas zudumi 1litrs = 700-800km, un perku es Areca S3000 I.D.H.P. 10W-40, kuru ieteica labs cilveks, lai ari vel nezinot ka ella lido gaisa.
Mineta ella maksa 5ls = 2l.
Bet ko domajat, ja lietot kadu no sim divam markam, jo maksa abi ap 5l = 5ls.
M6z-14G un M-10G2k Diesel
Itka logiski domajot kautko smeres, slikto itka nenodaris, jo tapat pat pati svaiga porcija, ja izlidos pedeja, tad pec ap 3000-4000km. | |
|
| |
madfox
Number of posts : 88 Join date : 29.10.11 Age : 58 Dzīvesvieta : Madona
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 12.09.12 16:46 | |
| - trah-tara-rah rakstīja:
- Padomajot parekinajot, ka tapat man ellas zudumi 1litrs = 700-800km, un perku es Areca S3000 I.D.H.P. 10W-40, kuru ieteica labs cilveks, lai ari vel nezinot ka ella lido gaisa.
Itka logiski domajot kautko smeres, slikto itka nenodaris, jo tapat pat pati svaiga porcija, ja izlidos pedeja, tad pec ap 3000-4000km. Šo to par eļām zinu,ir sanācis pat vairākos semināros pabūt. Pieminēji M10G2K,lūk ar šo eļļu 80-to gadu beigās AVIA-21/31(pēc būtības Renault pavecs dīzeļa modelis) nebija iedarbināms jau pie -5grādi pēc celsija,atlika vai nu striķī vilkt,vai karteri sildīt un jauna auto resurs bieži vien nepārsniedza 40Kkm...pēčāk uzsākot privāto biznesu,pirku eļļas no jūrniekiem par bargu naudu,toreiz tā bija Mobil 10W30 un starteris raiti grieza pat pie -30. Lielos vilcienos normāla eļļa sākas no 6Ls par litru un jau divdesmito gadu nav nācies saskarties ar kaut kādiem dzinēja remontiem(protams ja tas jau nav beigts). Ja nu galīgi motorītis izdilis un vēlme pavilkt tā mūžu garāku,tad ir speciālās sporta sintētikas,kurām pie 100 grādu celsija ir dubultīga eļļas plēve,turklāt ļoti noturīga. Jā,ir vēl viens moments-ja veikala plauktā stāv vairākas eļļas ar vienādu viskozitāti,bet ar dažādām cenām par litru,tad tas vēl nenozīmē,ka viņas ir vienādas bet ar dažādu cenu politiku. | |
|
| |
Juris
Number of posts : 310 Join date : 28.07.11 Dzīvesvieta : Valdemārpils
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 12.09.12 19:51 | |
| - madfox rakstīja:
- trah-tara-rah rakstīja:
- Padomajot parekinajot, ka tapat man ellas zudumi 1litrs = 700-800km, un perku es Areca S3000 I.D.H.P. 10W-40, kuru ieteica labs cilveks, lai ari vel nezinot ka ella lido gaisa.
Itka logiski domajot kautko smeres, slikto itka nenodaris, jo tapat pat pati svaiga porcija, ja izlidos pedeja, tad pec ap 3000-4000km. Šo to par eļām zinu,ir sanācis pat vairākos semināros pabūt. Pieminēji M10G2K,lūk ar šo eļļu 80-to gadu beigās AVIA-21/31(pēc būtības Renault pavecs dīzeļa modelis) nebija iedarbināms jau pie -5grādi pēc celsija,atlika vai nu striķī vilkt,vai karteri sildīt un jauna auto resurs bieži vien nepārsniedza 40Kkm...pēčāk uzsākot privāto biznesu,pirku eļļas no jūrniekiem par bargu naudu,toreiz tā bija Mobil 10W30 un starteris raiti grieza pat pie -30. Lielos vilcienos normāla eļļa sākas no 6Ls par litru un jau divdesmito gadu nav nācies saskarties ar kaut kādiem dzinēja remontiem(protams ja tas jau nav beigts). Ja nu galīgi motorītis izdilis un vēlme pavilkt tā mūžu garāku,tad ir speciālās sporta sintētikas,kurām pie 100 grādu celsija ir dubultīga eļļas plēve,turklāt ļoti noturīga. Jā,ir vēl viens moments-ja veikala plauktā stāv vairākas eļļas ar vienādu viskozitāti,bet ar dažādām cenām par litru,tad tas vēl nenozīmē,ka viņas ir vienādas bet ar dažādu cenu politiku. Man ar eļļām ir cits stāsts pāris gadus atpakaļ strādājot par tehniskās daļas vadītāju vienā Rīgas kantorī pirku eļļas vairumā vienā bāzē un ar konstatēju ka šie eļļas ved iekšā kubos marka šāda un tāda, bet noliktavā safasē kādās vien kanniņās vajag sporta, šmorta,auto vai laivu kaut lidmašīnām kubs viens tik mainās kanniņas un uzlīmes.... Tāpēc kad veikalnieks piepūtis sarkanus vaigus man cenšas ieskaidrot ka šī 5W50 ir pavisam cita nekā tā kur uzzīmēts mocis vai laiva (un ir 3 x dārgāks)manī vienmēr izraisa jautrību... Starp citu bāze nebija krūmu diezgan pazīstama un populāra firma arī šodien... Arī par Nesti un Statoil varētu būt tas pats stāsts jo čalim Rīgā ir tipene un šis gan vieniem gan otriem uzlīmes drukā ik mēnesi LV tirgum... Tā ka patiesi labu eļļu šodien nopirkt ir grūti un ja tādu atrod tad jārēķinās ar labu ciparu ap 100 un vairāk Ls uz motorīti... Tas ir drusku līdzīgi kā ar sievietēm ja ir patiesi labs un izcils dzeramais sāc domāt vai šī spēs to novērtēt un ja rodas šaubas varbūt var iztikt ar to pašu "Sovetskoje Polusladkoe" un šokolādes tāfelīti.... | |
|
| |
V
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 12.09.12 21:44 | |
| - madfox rakstīja:
- trah-tara-rah rakstīja:
Itka logiski domajot kautko smeres, slikto itka nenodaris, jo tapat pat pati svaiga porcija, ja izlidos pedeja, tad pec ap 3000-4000km. Šo to par eļām zinu,ir sanācis pat vairākos semināros pabūt. Pieminēji M10G2K,lūk ar šo eļļu 80-to gadu beigās AVIA-21/31(pēc būtības Renault pavecs dīzeļa modelis) nebija iedarbināms jau pie -5grādi pēc celsija,atlika vai nu striķī vilkt,vai karteri sildīt un jauna auto resurs bieži vien nepārsniedza 40Kkm...pēčāk uzsākot privāto biznesu,pirku eļļas no jūrniekiem par bargu naudu,toreiz tā bija Mobil 10W30 un starteris raiti grieza pat pie -30. Lielos vilcienos normāla eļļa sākas no 6Ls par litru un jau divdesmito gadu nav nācies saskarties ar kaut kādiem dzinēja remontiem(protams ja tas jau nav beigts). Ja nu galīgi motorītis izdilis un vēlme pavilkt tā mūžu garāku,tad ir speciālās sporta sintētikas,kurām pie 100 grādu celsija ir dubultīga eļļas plēve,turklāt ļoti noturīga. Jā,ir vēl viens moments-ja veikala plauktā stāv vairākas eļļas ar vienādu viskozitāti,bet ar dažādām cenām par litru,tad tas vēl nenozīmē,ka viņas ir vienādas bet ar dažādu cenu politiku. Paldies par tik plasu atbildi. Bet 15w40 mineralella no Pilota, faseta bruna 5 litru kanna. Butu laba? Vienkarsi man vina fiziski izdeg, pelkes zem masinas nav, un zale pagalma labi aug, bet kautkur pazud. Man novembri skate un tai planoju tapat ellu un filtru mainit, bet lidz tam laikam gribas atrast ko letu, bet ne ipasi sliktu, lai priekslaicigi dzineju neizbeigt, jo to zilu dumu del es 50/50 saubos ka uzlimi dabusu, un tad divas izejas bus, dzineju mainit, vai meginat lai ieprieksejais ipasnieks izietu ta, jo kautka lidz manis uzlime tika sanemta, lai ari pasazieru siksna nestrada un fiziski nav kur bazt. Tas ja spriest pec ieprieksejas pieredzes = 2 atzime, un skate beidzas. Pardevejs stastija ka tipa Riga tas nav svarigi skatei, par ko es maz ticu. Bet ticu ka vinam ir gals, kurs izlaida vinu ar visam kludam. | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 13.09.12 2:09 | |
| Par skati!! Man bija t4 kurš uz 700 km tērēja 1litru, bet atgāzēs uz skates neko neuzrādija. ES tika apskati eju Rīgā , jo tur vīriem ir reāls skats uz dzīvi . Ja viss ir klātu n neļurkājas tad problēmu nav , Limbažos katrā atkārtotajā skates reizē tev atrod ko jaunu un piečakarējas par katru neiedomājamu sīkumu. | |
|
| |
Ķieģelis
Number of posts : 136 Join date : 06.04.12
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 13.09.12 6:23 | |
| Par skati. Man eļļu ēd 1L uz simta un atgāzes izgāju:) džeks pārbaudītājs kad bija pagāzējis motoru klepodams kāpa ārā no busa un ātri no mākoņa telpas uz citu:) | |
|
| |
Imants Admin
| |
| |
V
| Tēma: Re: par dizela darbibu startejot un par motorellam 13.09.12 18:30 | |
| es panemu M6z-14G, atradu vienigo veikalu kurs tirgoja. deficits | |
|
| |