| Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? | |
|
+7maris RP RobertsK uldis Juris abez VWBus 11 posters |
Autors | Ziņojums |
---|
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.06.12 21:12 | |
| Pēc ziemas remontiem Oranžais Westfalia ir atgriezies uz lielceļiem. Nu jau ar TDI (AFN) motorīti. Pirmie iespaidi (apm 6000km) - burvīgi! Neapšaubāmi, šis idz īstais dzinējs priekš busa. Pagaidām vēl neēsmu atradis mirkli, kad būtu pietrūkusi jauda. Ok, par dzinēja lietām būs raports vēlāk, bet šoreiz par atrumkārbām vai pareizāk sakot - ātrumpārslēgu. Mans ir izdilis tik tālu, ka katrs slēdziens ir kā loterija. Reizēm trāpa reizēm garām. Pats kautkā, kad pierod, var braukt, bet ja gadās kādam citam iedot, tad ir gatavās mocības. Mans vācu T3 kolēģis šo problēmu mēģināja atrisināt nomainot gandrīz visas bukses un daļas ātrumslēga kulisē. Izmaksas grandiozas, bet efekts salīdzinoši mazs. Tāpat sūdīgi slēdzas. Padomu neatradu ar nekādos citos busu forumos. Viens no interesantiem variantiem, ko esmu atradis ir GEARBOX CABLE SHIFT. Vecais kloķis, kulise un ķegas tiek aizstāti ar kabeli. Izskatās efektīvi, bet neesmu atradis nekādas atsauksmes. Cena arī diezgan zolīda (ap 400Ls) Šeit mazliet bildēs un apraksts: http://www.vwbuses.co.uk/Gearbox_Cable_shift_petrol/p1247126_6000492.aspxJautājums mans būtu - varbūt kāds ir izpīpējis kautko gudrāku/ efektīvāku izdiluša ātrumkloķa problēmas atrisināšanai? | |
|
| |
abez
Number of posts : 753 Join date : 30.08.10 Age : 46 Dzīvesvieta : Ventspils
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 02.06.12 9:10 | |
| | |
|
| |
Juris
Number of posts : 310 Join date : 28.07.11 Dzīvesvieta : Valdemārpils
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 02.06.12 9:11 | |
| Par pašu kulisi nemācēšu pateikt nekad nav bijušas problēmas, bet pēc maniem novērojumiem problēmas sākas bīdstieņu/cauruļu slīdbuksēs un plastmasas krustiņos kā arī problēma mēdz rasties glāzē kurā iet iekšā ātrumkārbas ābols... Atrisināju vienkārši (jo ir virpa un frēzgalds) nopirku melno kapronu 0.3kg =~3ls + stunda darba, slēdzas pa smuko brauc gan sieva un 13 gadīgais dēls... Veči kur jūs raujat tik fantastiskus ciparus ko maksājat par niekiem...??? | |
|
| |
uldis
Number of posts : 729 Join date : 27.08.10 Age : 57 Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 02.06.12 15:01 | |
| īstenībā arī es pamainīju stieņa krustiņu ar buksi pie bākas, bet pie kārbas stieņa galu līkumā nogriezu, par cik bija diametrā sadilis un orig. bukses arī jaunas būdamas riktīgi luftējās, pimetināju jaunu gabalu, kas sakrita ar stieņa diam.,izmantoju stūres peivada steini,kas atrodas starp reiku un mazo reduktoru stūres stieņa galā . Par cik visas luftes tagad pazuda vajadzēja kārtīgi piestrādāt pie regulēšanas- skat. kriev rokas grāmatu vw t3 ! | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 03.06.12 0:13 | |
| Kad mainiju savam sirmajam motoru ari es sakārtoju jatājumu ar kulisi un bīdstieni!! Kulisi uzbūvēju ar īsāku darbības gājienu un pārējās bukses savirpoju!Latvijas Ķīmijā var npirkt dažādu s virpojamos materiālus priekš buksēm tajā skaitā arī polipropilēnu.! Man uz bīdstieņa aizmugurējā daļā pie kābas bija izveidojies iedilums. Es neiespringu un uz tā stieņa uzkausēju termo nosēdināmo elektroizolācijas kembriku . Vajag izmantot to kurš ir ar līmes slāni iekšpusē un kad uzkāusē tas ir pietiekami izturīgs pret nodilumu.tad to buksi uzvirpo pēc tā jaunā diametra un tagad rīvēšanā notiek starp 2 plastmasiem! Es tā arī esmu darijis uz balansiera stieņa kad tam iedils grope gumijas vietā!! Vel es pie kārbas esošajam ābolam uzliku putekļu gumiju. To es paņēmu no t3 sajūga izspiedēja cilindra. Nedaudz apgraizot un ar salīdzinoši lielu spēku man izdevā to uzļurkāt tur virsū! Esmu jau nobraucis 10000 un vel turas. | |
|
| |
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 04.06.12 10:46 | |
| Ok, paldies par idejām. Izskatās, ka vasarā būs jāķeras klāt tam kloķim. Itkā jau pirmstam ir mēģināts pieregulēt un pielabot, bet nelaime tā, ka tur viss ir tik izdilis, ka jāmaina viss, lai būtu kāds efekts.
Doma ir arī uzlikt Short shifter. Kād ir to mēģinājis?
| |
|
| |
RP
Number of posts : 26 Join date : 04.01.12 Age : 54 Dzīvesvieta : Rīga
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 04.06.12 17:39 | |
| Man ar bij problēmas ar nodilumu , visiem plastmasas s...m . Rīgā juglā pie globusa auto veikala no rīta pasūtīju pēc trijām stundām jau visas plastmasa dabūju samaksāju aptuveni 12 Ls . un vēl uzzvanīju WV pārstāvjiem latvijā un viņi man atsūtīja PDF failiņus kā tur ir īsti jāizskatās . Ja vajag varu pārsūtīt | |
|
| |
VWBus
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 04.06.12 21:17 | |
| - RP rakstīja:
- Man ar bij problēmas ar nodilumu , visiem plastmasas s...m . Rīgā juglā pie globusa auto veikala no rīta pasūtīju pēc trijām stundām jau visas plastmasa dabūju samaksāju aptuveni 12 Ls . un vēl uzzvanīju WV pārstāvjiem latvijā un viņi man atsūtīja PDF failiņus kā tur ir īsti jāizskatās . Ja vajag varu pārsūtīt
Aha.. bet īsti nesapratu, vai Tu dabūji visas bukses jaunas no veikala, vai tās tika izgatavotas pēc tava pasūtījuma? Jo VW rūpnīca jaunas rezevesdaļas vairs neražo, bet after marked ir diezgan iespaidīgas summas.. | |
|
| |
maris
Number of posts : 404 Join date : 01.10.10 Dzīvesvieta : Valmiera
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 05.06.12 4:14 | |
| - RP rakstīja:
- Man ar bij problēmas ar nodilumu , visiem plastmasas s...m . Rīgā juglā pie globusa auto veikala no rīta pasūtīju pēc trijām stundām jau visas plastmasa dabūju samaksāju aptuveni 12 Ls . un vēl uzzvanīju WV pārstāvjiem latvijā un viņi man atsūtīja PDF failiņus kā tur ir īsti jāizskatās . Ja vajag varu pārsūtīt
Ja vari, tad atsūti lūdzu arī uz marisk@inbox.lvJau iepriekš - Paldies | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| |
| |
Imants Admin
Number of posts : 776 Join date : 27.08.10 Age : 61 Dzīvesvieta : jekabpils
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 05.06.12 17:53 | |
| Kas slēpjas zem tiem diviem svešvārdiem? | |
|
| |
VWBus
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 05.06.12 18:03 | |
| | |
|
| |
madfox
Number of posts : 88 Join date : 29.10.11 Age : 58 Dzīvesvieta : Madona
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 16.06.12 5:40 | |
| | |
|
| |
Raitis
Number of posts : 190 Join date : 10.09.10 Age : 35 Dzīvesvieta : Zeltiņi
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 20.06.12 18:47 | |
| Man apnika šis kloķa bīdstieņa mehānisms, un es izveidoju cable shift jeb trošu pārslēdzēju. Kulise no Volvo v70 un 2 troses no laivu stūrēšanas iekārtas. Kārba gan man UN1 tagad, bet princips jau mainās minimāli. Un es to izbaudu. Var ļoti sīki pieregulēt, slēdzās precīzi un nav jāpiešaujās! Bildes un aprakstu varēšu ielikt pēc kāda laiciņa, piemēram nākamnedēļ. Mēģināsu uztaisīt jaunu sadaļu par savu busu.
Jau iepriekš gan varu patekt, ka arī šī bīdstieņa sistēma labā kārtībā strādā ne sliktāk kā jebkura trošu sistēma, jo esmu paslēgājis Kristapa, Gunta, Lustīgā un Ulda kloķus, un tie strādā dievīgi. Man gan neizdevās novest savu bīdstieni līdz tādam stāvoklim ne ar jaunu glāzi, ne buksēm. | |
|
| |
guunt
Number of posts : 121 Join date : 28.08.10 Age : 67 Dzīvesvieta : Saldus
| Tēma: guunt 25.06.12 11:45 | |
| - Raitis rakstīja:
- Man apnika šis kloķa bīdstieņa mehānisms, un es izveidoju cable shift jeb trošu pārslēdzēju. Kulise no Volvo v70 un 2 troses no laivu stūrēšanas iekārtas. Kārba gan man UN1 tagad, bet princips jau mainās minimāli. Un es to izbaudu. Var ļoti sīki pieregulēt, slēdzās precīzi un nav jāpiešaujās! Bildes un aprakstu varēšu ielikt pēc kāda laiciņa, piemēram nākamnedēļ. Mēģināsu uztaisīt jaunu sadaļu par savu busu.
Jau iepriekš gan varu patekt, ka arī šī bīdstieņa sistēma labā kārtībā strādā ne sliktāk kā jebkura trošu sistēma, jo esmu paslēgājis Kristapa, Gunta, Lustīgā un Ulda kloķus, un tie strādā dievīgi. Man gan neizdevās novest savu bīdstieni līdz tādam stāvoklim ne ar jaunu glāzi, ne buksēm. Tiem kuriem ātrumkārba atrodas rūpnīcas paredzētajā vietā (nav motoram mainītas paduškas,tuningots ā-kārbas balsts u.t.t) iesaku līdz minimumam novērst brīkustības un un problēmām nevajadzētu būt. Kā to darīt Roberts K jau rakstīja. Lēts un efektīgs variants. Arī Raita veikums ir super, bet prasa vairāk piestrādāt. | |
|
| |
VWBus
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 9:15 | |
| - Raitis rakstīja:
- Man apnika šis kloķa bīdstieņa mehānisms, un es izveidoju cable shift jeb trošu pārslēdzēju. Kulise no Volvo v70 un 2 troses no laivu stūrēšanas iekārtas. Kārba gan man UN1 tagad, bet princips jau mainās minimāli. Un es to izbaudu. Var ļoti sīki pieregulēt, slēdzās precīzi un nav jāpiešaujās! Bildes un aprakstu varēšu ielikt pēc kāda laiciņa, piemēram nākamnedēļ. Mēģināsu uztaisīt jaunu sadaļu par savu busu.
Jau iepriekš gan varu patekt, ka arī šī bīdstieņa sistēma labā kārtībā strādā ne sliktāk kā jebkura trošu sistēma, jo esmu paslēgājis Kristapa, Gunta, Lustīgā un Ulda kloķus, un tie strādā dievīgi. Man gan neizdevās novest savu bīdstieni līdz tādam stāvoklim ne ar jaunu glāzi, ne buksēm. Izklausās interesanti. Nebiju iedomājies, ka varētu izmantot laivu stūrēšanas mehānisma troses. Super ideja! Kāpēc izmantoji tieši Volvo V70 kulisi? Tīri sakritība vai kāds praktisks iemesls? Kā vispār ir braukt ar Renault kārbu? Bija tā vērts? | |
|
| |
Raitis
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 9:30 | |
| V70 kulise jo pasas tāda mašīna un zināju, ka tāda točna derēs, un tieši viena pirmajā šrotā bija. Renault kārba ļoti ātra. Jau vw kārbai man bija diferenciālis ātrais un piektais ātrais, bet tas sakrīt ar renault kārbas ceturto ganģi, un tad nāk piektais. | |
|
| |
Juris
| |
| |
abez
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 11:34 | |
| Renault Espace V6 līdz 1996. g. | |
|
| |
Juris
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 17:04 | |
| - abez rakstīja:
- Renault Espace V6 līdz 1996. g.
Tuuuu neko nejauc.. minivenam ar priekšas piedziņu ir iekšā šī kārba...? Protams ja tā ir atvainojos par savu nezināšanu... | |
|
| |
abez
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 19:03 | |
| | |
|
| |
Raitis
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 19:06 | |
| jā, nāk vecajiem Espace ar V6 motoru, un vēl daudziem citiem vecajiem Renault ar to pašu V6, bet tie gan ir retāk sastopami. Es savējo dabūju no Renault 25. http://www.rs200replica.co.uk/assets/applets/UN1.pdfIeej šitajā un nošļūc līdz pašai apakšai. Tur ir visi modeļi kopā ar ātrumu attiecībām. | |
|
| |
VWBus
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 19:53 | |
| Kā sanāca ar iepasēšanu? Izdevās bez kuzava zāģēšanas? | |
|
| |
Raitis
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? 01.07.12 19:57 | |
| Nē. Kuzavs jāpagraiza bija. Kārbas gals zem aizmugures krēsla. Rīt mēģināšu iemest kādu bildi. | |
|
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? | |
| |
|
| |
| Risinājumi izdilušai ātrumpārslēga kulisei? | |
|