| Papildu akumulators | |
|
|
Autors | Ziņojums |
---|
Reinis 78
Number of posts : 183 Join date : 12.04.11
| Tēma: Papildu akumulators 05.10.11 14:36 | |
| Pieļauju, ka ne vienam vien ir salonā papildu akumulators tā sakot - sadzīves tehnikai. Man nav, bet nākotnē vēlētos ieviest. Neskaidrība - kā viņš īsti lādējas? | |
|
| |
uldis
Number of posts : 729 Join date : 27.08.10 Age : 57 Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči
| Tēma: Re: Papildu akumulators 05.10.11 14:40 | |
| ir tur tad relej ar trim kajam,nekas sarezgits ! | |
|
| |
guunt
Number of posts : 121 Join date : 28.08.10 Age : 67 Dzīvesvieta : Saldus
| Tēma: guunt 05.10.11 17:59 | |
| - uldis rakstīja:
- ir tur tad relej ar trim kajam,nekas sarezgits !
Vēlams vismaz 70A, bet ar trīs kājām neesmu redzējis. Var likt divus parastos 70A un jebkurā gadījumā starpā jāliek slēdzis | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: Papildu akumulators 06.10.11 5:10 | |
| Man ir shēma , bet neesmu pamanijies iemācīties pievienot bildi. Varu aizsūtīt uz epastu!! | |
|
| |
Deels
Number of posts : 61 Join date : 04.08.10 Age : 39 Dzīvesvieta : Rīga
| Tēma: Re: Papildu akumulators 07.10.11 12:55 | |
| | |
|
| |
Reinis 78
| Tēma: Re: Papildu akumulators 12.10.11 9:48 | |
| Roberts no Salacgrīvas piedāvā šādu shēmu. Man tomēr paliek neskaidras 2 lietas. 1) ja strāva nāk pa tiešo no akumulatora kāpēc, vēl jāņem tas zilais vads? Vai barošana jāslēdz pie diviem releja kontaktiem? 2) klasiskā shēmā, kad grib pieslēgt kaut kādu ierīci, tad drošinātāju parasti liek pirms releja. Varbūt es sarunāju glupības? [img] (ctrl+p)[/img] | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: Papildu akumulators 12.10.11 10:44 | |
| OK!! Drošinātāju liec pirms releja!! Spriegums no zilā vada.. . Šajā gadijumā releja kontakti tiek saslēgti tikai tajā gadijumā kad auto motors ir palaists un uz paneļa ir nodzisusi lādēšanas lampiņa. Vienlaicīgi kad nodziest lādēšanas lampiņa zilajā vadā parādās +12V un saslēdzas releja kontakti un sāk lādēties akulumātors. Salēdzoties diviem akulumātoriem paralēli sprieguma atšķirības izlīdzinās un ģenerātors lādē abus. Tālāk jau jāmeklē fizikas grāmata kur smalkāk bija rakstīts par elektronu plūsmu!!! ))) | |
|
| |
Reinis 78
| Tēma: Re: Papildu akumulators 12.10.11 12:06 | |
| - RobertsK rakstīja:
- OK!! Drošinātāju liec pirms releja!! Spriegums no zilā vada.. . Šajā gadijumā releja kontakti tiek saslēgti tikai tajā gadijumā kad auto motors ir palaists un uz paneļa ir nodzisusi lādēšanas lampiņa. Vienlaicīgi kad nodziest lādēšanas lampiņa zilajā vadā parādās +12V un saslēdzas releja kontakti un sāk lādēties akulumātors. Salēdzoties diviem akulumātoriem paralēli sprieguma atšķirības izlīdzinās un ģenerātors lādē abus. Tālāk jau jāmeklē fizikas grāmata kur smalkāk bija rakstīts par elektronu plūsmu!!! )))
Jā, to tu man pa tel. teici, bet man kaut kāda klape uz smadzenēm tāpēc es gribēju precizēt vai esmu pareizi sapratis, ka uz releju jāvelk gan vads tieši no akumulatora, gan no paneļa? | |
|
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: Papildu akumulators | |
| |
|
| |
| Papildu akumulators | |
|