| augstspiediena sūknis | |
|
+4Imants kristaps VWBus fiksais 8 posters |
Autors | Ziņojums |
---|
fiksais
Number of posts : 753 Join date : 18.07.11 Age : 53 Dzīvesvieta : Priekule
| Tēma: augstspiediena sūknis 10.09.11 17:37 | |
| Gribu jaunajam motoram 1,9TD AAZ atstāt esošo augstspiediena sūkni, bet nezinu kuri vadi ir jāslēdz pie štromes (kuri ir spoles vadi)? Nopirku motoru bez kompja un elektriskā gāzes pedāļa, stāvējis virsū 3golpiņam ar MANUĀLO kārbu (man mēģināja apgalvot, ka daži vadi varētu būt automātam...) Ja tomērt es netikšu galā ar vadiem, tad likšu veco a-sūkni no JX, bet ko darīt ar sprausām-1,9TD stāv virsū 150Bar, bet 1,6TD bija 155Bar? ja varat, palīdziet-paldies. | |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 9:03 | |
| Normāls forums-četrās dienās 44 reizes apskatīts, bet neviens komentārs... | |
|
| |
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 11:00 | |
| Spriezot peec bildeem, sis pumpis stipri atskjiras no taa AAZ pumpja, kas ir manam 1.9TD (aaz 1993). Manam 1.9TD nebija kompja un arii instaleejot ieksaa mums nekaadas probleemas ar "liekiem" vadiem nebija. Cik zinu, tad AAZ naaca 3 vai 4 dazaadi pumpji. Pacekoju netaa un izskatas, ka sis pumpis ir viens no peedeejiem variantiem, kas naaca ap 97 gadu pirms paraadiijas TDI (1Z) motori. Sis pumpis ir taads paarejas variants, bet darbojas jau caur kompi. Taa kaa, lai vinju dabuutu straadaat, tad vajadees sleegt pie kompja. | |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 12:05 | |
| UPS. Paldies par atbildi... Kompja man nav, bet vai nevar atrast tikai vārsta spoles galus un tos pieslēgt-uztaisīt vienkāršoto pieslēgumu? Ja to nevar, tad būs jāliek vecais (parastais sūknis) no 1,6TD JX un šo pārdošu... | |
|
| |
VWBus
Number of posts : 288 Join date : 25.03.11 Age : 44 Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 12:32 | |
| - fiksais rakstīja:
- UPS. Paldies par atbildi...
Kompja man nav, bet vai nevar atrast tikai vārsta spoles galus un tos pieslēgt-uztaisīt vienkāršoto pieslēgumu? Ja to nevar, tad būs jāliek vecais (parastais sūknis) no 1,6TD JX un šo pārdošu... Oi, tik smalki gan nemaaceesu teikt, bet man ir aizdomas, ka tik vienkaarsi to kompi "apiet" nav iespeejams. Varbuut ir veerts parunaat ar kaadiem diizeljmeistariem, tie jau noteikti zinaas. | |
|
| |
kristaps
Number of posts : 98 Join date : 26.08.10 Dzīvesvieta : jelgava
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 16:52 | |
| šitam gadījumā nenāca vads pie vienas farsunkas. elektriskais gāzes pedālis jau nav šitam. tikkai automatiskais čoks izskatās ka melnais vads.vel jabut vārstam kas attaisa un aiztaisa degvielas padevi izskatas ka dzeltenais un baltais vads. pārējie vadi fig viņu zin kur nāk. pameģini pielaist tad jau redzes kas un ka. šitiem jau kompja vel nebija man tads čuijs | |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 17:08 | |
| Nenāk neviens vads pie forsunkas, bet man viens spečuks teica, ka varētu būt bijis imobilaizers (viens vads nācis no aizdedzes uz vārsta spoli-bet kurš , nezinot).
| |
|
| |
kristaps
Number of posts : 98 Join date : 26.08.10 Dzīvesvieta : jelgava
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 17:28 | |
| esmu dzirdejis kaut ko par imobilaizeru. liec tik to 1.6 | |
|
| |
Imants Admin
Number of posts : 776 Join date : 27.08.10 Age : 61 Dzīvesvieta : jekabpils
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 18:32 | |
| | |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 18:35 | |
| | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 19:31 | |
| Sveiks!! Vads kura galā ir gofrētā gumija un trose ir aizdedzes paātrinātājs kurš tiek darbināts ar elektrību. kad padod špani un tad tas pievelkas. 1,6 d tas ir ar roku!!. Divi vadi kuri atrodas zem melnās kastītes. Paskrūvē nost to kastīti un paskaties . Apakšā vajadzētu slēpties el . magnētikajam vārstam kā 1.6d. Otrs varētu būt kādiem sensoriem vai bloķēšanai. Līdzīgs modelis man reiz trāpijās fiat ducato kur imobilaizers neatpazina atslēgu un auto nekustēja ! Zem kastītes bija vārsts! Starp degvielas vadiem, tas varētu būt kāds devējs kas kontrolē spiedienu vai vel ko. Tas man ir jāpajautā kādam seciālistam. | |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 19:37 | |
| Robčik, pajautā jau rīt, jo es metu motoru bundžā un piektdien gribu piešķilt, bet nezinu ar kuru sūkni??? Bet vai tad tas "vārsts" ar vienu vadu un trosīti nav čoks? Lai nu kā, es gribu uzzināt to vadu, kurš darbina vārsta spoli un pārējos likt mierā... | |
|
| |
RobertsK
Number of posts : 489 Join date : 21.04.11 Age : 43 Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 19:40 | |
| Pieļauju domu ka tas devējs starp degvielas vadiem dod info uz kompi ka motors darbojas un var aizdedzes paātrinātāju nogriezt darba stadijā ,b et to man ir jāpajautā kādam supermeisteram kurš spēs atbildēt. Sameklē vārsta plusu un aizdedzes paātrinātajam pieliec trosi , vai + vajadzīgajā brīdī un sper vaļā!! Šajā shēmā kompis esi tu!!! | |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 19:44 | |
| OK, bet kam ir domāta tā baltā "tablete" sūkņa apakšā? Nopirku motoru bez vadiem un kompja, tagad baigi nožēloju, bet kaut kāds risinājums ir jāatrod... | |
|
| |
RobertsK
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 20:24 | |
| OK!! Skaidrā nepateikšu!! Kontrol 'jautājums būs jāuzdod!! | |
|
| |
RobertsK
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 14.09.11 20:28 | |
| Par trosi wolksvagen neko jaunu nevar idomāt tam jābūtr čokam!!!! vw NEIET Ja nepagriež agrāku aizdedzi tāpat kā mk motocikls!!!! | |
|
| |
Juris
Number of posts : 310 Join date : 28.07.11 Dzīvesvieta : Valdemārpils
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 15.09.11 5:06 | |
| - RobertsK rakstīja:
- Par trosi wolksvagen neko jaunu nevar idomāt tam jābūtr čokam!!!! vw NEIET Ja nepagriež agrāku aizdedzi tāpat kā mk motocikls!!!!
Nu nez nez gan... man busā bijuši nu jau 4 dažādi dzinēji nevienam tas čoks nav bijis vajadzīgz vilkt D1,6 ja kvēlsveces strādā lec, D1,9 vispār bez kreņķiem... | |
|
| |
guunt
Number of posts : 121 Join date : 28.08.10 Age : 67 Dzīvesvieta : Saldus
| Tēma: guunt 23.09.11 13:39 | |
| Tas ir čoks. 1.6td sūknim viņš ir pievienots sānā pie pašas apakšas. No aukšas skatoties diezgan grūti pamanīt. Atvienot var tikai tad kad sūknis ir bezmaz noņemts. Dabā no tā čoka jēga maza. Tāds čoks man bija arī vecajam Audi 80 ar šādu motoru. GT
| |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 23.09.11 15:15 | |
| iestūmu 1,9TD ar 1,6TD turbīnu un oriģinālo (šo, kas foto) sūkni.... salidojumā pastāstīšu smalkāk-ja kādam interesēs, bet pamatdoma tāda-jo vienkāršāk jo labāk... | |
|
| |
kljavam
Number of posts : 1 Join date : 10.12.11
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 10.12.11 10:22 | |
| Tie divi vadi kas ieiet sūknim apakšā tajā baltajā plastmasā, viņiem ir + un - vai arī var abus satīt kopā? | |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 11.12.11 6:04 | |
| - kljavam rakstīja:
- Tie divi vadi kas ieiet sūknim apakšā tajā baltajā plastmasā, viņiem ir + un - vai arī var abus satīt kopā?
ir + un -, bet es viņus neesmu pieslēdzis (es pat nezinu kam tā baltā tablete domāta...), mēģināju pieslēgt, bet tad motors sāk slāpt... ir doma aizvest sūkni uz leišiem, tur baigi labais serviss un speči tieši dīzeļiem, tad arī noskaidrošu ko kur slēdz... | |
|
| |
Viesis Viesis
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 11.12.11 6:47 | |
| Nu neteiktu ka no tā čoka jēga nekāda, varbūt vairākumam aizdedze ir uz ''aci'' un sūknis padilis, man pirms restaurēšanas arī tā likās ka jēga nekāda, tagad ja neizvelk čoku tad nenormāli raustās, laikam rūpnīcā tomēr idioti nestrādā, un čoku nevelti izdomāja. |
|
| |
fiksais
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis 11.12.11 6:55 | |
| Kur Tu rāvi, ka tā baltā tablete sūkņa apakšā ir čoks? bet kas tad ir šis | |
|
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: augstspiediena sūknis | |
| |
|