Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SatursSaturs  Latest imagesLatest images  MeklētMeklēt  ReģistrētiesReģistrēties  IeietIeiet  

Jauda 1.6 / 1.9 /2.0

Go down 
+11
Koks
fiksais
uldis
TomsD
VWBus
Juris
Ķieģelis
motoplate
bergs
esmukarlis
vanderer
15 posters
Pāriet uz lapu : Previous  1, 2
AutorsZiņojums
bergs

bergs

Number of posts : 426
Dzīvesvieta : medemciems

Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty
PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty06.01.17 23:12

fiksais rakstīja:
Man bez pārbūves stāv 1,9TD AAZ motors (nezinu cik ZS)

Aaz ir gandrīz identisks priekškamernieks kā 1.6 td .
Tādu likt ir vispār bezjēdzīgi , ja jau stāv  td .

Es uzskatu ka Ulda piedāvātais variants ir pilnīgi garām , jo
Ir citas paaudzes tdi dzinējs ( pumpe duse ) katra sprausla ir kā augstspiediena sūknītis .
Sprauslas nepanes sliktu degvielu ( ja nu netīšām gadās kas sliktāks ) ,
Jālieto laba eļļa ar pareizo specifikāciju , jo uz sadaleni ir liela slodze un tās pastiprināti dilst ,
Divmasu spararats ko nevar aizstāt ar vienmasnieku no 1z ( tikai pērkot speciālu vienmasas komplektu ap 300e , bet tam šlices neatbilst priekš oriģinālās t3 kārbas )
Salīdzinoši liela tosola šļauku neatbilstība ( uzbūvēt jau var )
Karteris jābūvē no rokas jo oriģinālais no 1.6td neder
Dzinēja kronšteine neder no 1.6 td ., kas nozīmē ka jāreģistrē pārbūve .
Jādomā kur ielikt elektrisko sūkni , lai tandēmsūknim pietiek degvielas
Gana jau ka vēl ko piemirsu .

Nedaudz labāks variants par 1.9 tdi PD ir no golf 4 sūkņa dzinēji
Tas ir 1.9tdi 90 un 110 zs
Bet arī problēma ar to ka neder oriģinālie dzinēja kronšteini t3 (jātaisa pārbūve ) tā pat kā PD
Karteris jātaisa no rokas tā pat kā PD
Tosola šļauku nesaderība tā pat kā PD
Oriģināli divmasu spararats , bet šeit ir iespēja to smuki aizstāt ar 1z vienmasas komplektu un sajūga disku no 2,1 boxera lai der uz t3 kārbu , vai arī pa taisno no 1.6 td visu komplektu un t3 kārbu virsū .
Sprauslas vienkāršas un ar iespēju pacelt jaudu mainot smidzinātājus

Nu un tad manuprāt pats labākais variants
Neisaku audi a4 , a6 , b4 , passat b5 ar 110 un 90 zs dzinējiem  , jo tie stāv gareniski un priekšējais dzinēja kronšteins ir jātaisa kas automātiski nozīmē pārbūves projektu iekš csdd . ( ja tā nav problēma tad droši var ņemt arī no šiem modeļiem )

Iesaku dzinēju meklēt no piemēram golf 3 tdi ar 90 vai 110 zs , populārākie dzinēju kodi attiecīgi 1z un afn ( tas pats arī dažos seatos , šarānos , pasātos b4 )
Salīdzinājums
90 zs un 110zs ir trīs galvenās atšķirības
110zs ir niknākas šāles , ģeometrijas turbīna un nedaudz lielākas sprauslas
Uzliekot uz 90zs dzinēja lielākas sprauslas un ģeometrijas turbīnu iegūsiet to pašu 110 zs dzinēju
Vēl 110 zs dzinējam ir divmasu spararats , 90 zs dzinējam ir vienmasu spararats ( abus savā starpā var mainīt ) un uzlikt arī no 1.6 td  sajūga komplektu , bet tam mazāks diametrs
Ja pirkt priekš pārbūves uz t3 tad nav nozīmes vai 90 vai 110 zs dzinēju es ņemtu to kurš labākā stāvoklī .

Par to kā šie abi dzinēji liekās t3 busā ar oriģinālo kārbu komplektā
Dzinēja kronšteini der abi pie nosacījuma ka izplūdes kolektors tiek likts no 1.6td. ( jo tam turbīna ir novirzīta uz kārbas pusi un netraucē dzinēja kronšteinam )
Turbīnu var likt no 1.6td kas ir lielāka kā 1.9tdi 90zs ( abas divas ir wastegate turbīnas )
Ja grib likt turbīnu no 110 zs kas ir VNT ģeometrijas turbīna , tad ir jātaisa pārejas flancis no 1,6td izplūdes kolektora uz vnt turbo ( tas pats ar 90zs turbo bet šim tad nav jēga jo 1,6 td ir lielāks turbo)
Jātaisa interkūlera sistēma vai jāsavieno pa taisno turbo ar ieplūdes kolektoru ( otrais gan pagaidu variants )
Jāizravē egr no ieplūdes kolektora un jāaiztaisa caurums
Jāmaina eļļas filtra uztvērējs karterī , apakšējā daļa jāliek no tā paša 1,6td der 1 pret 1
Karteris jāliek no 1.6td der 1 pret 1
Sajūga komplekts no 1,6 td 1 pret 1 , bet labāk spararats no 1z vienmasnieks nedaudz jāapvirpo un jānobalansē , kurvis no 1z vai vr6 , sajūga disks no 2.,1 boxera t3  un no rokas jāuztaisa aizsargs kas nāk starp dzinēju un spararatu .
Jāizdomā kā pievadīt gāzes pedāli , jo tdi tas ir elektrisks ( daudzi to dara cauc oriģinālo trosi uzmetinot kronšteinus potenciometram motortelpā )
Ja grib kruīzu tad uz sajūga un bremzes pedāļa jāuzliek gala slēdži
Un divas podziņas kaut kur jāiemeistaro
Labāk vajag alumīnija ecu , dažiem nāk jau oriģināli dažiem jāpiepērk
Tad jāizprogramē oriģinālais imobilaizers , iesaku izprogramēt arī gaisa masas mērītāju ( degvielas doza tiks koriģēta pēc turbo spiediena ) , un pie viena var nočipot . to visu ar kompi var arī nedarīt , bet tad obligāti ir jābūt atslēgai ar imo , lasītāju un imo kastei no konkrētā modeļa .
Nu un vadu pielāgošana ( varu līdzēt kādam ja vajag )

Nekāda raķešu zinātne nav , bet laiks uz to aiziet .
Veiksmi darbos un vairāk t3 tdi uz Latvijas ceļiem .

P.s. par kārbu stāstīšu citreiz , kad pašam būs reāli līdz galam atrisināts šis jautājums .
Atpakaļ uz augšu Go down
esmukarlis

esmukarlis

Number of posts : 57

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty06.01.17 23:22

Ļoti labi bergs! Šo komentāru vajag uztaisīt kā atsevišķu tēmu un piespraust Tehniska rakstura diskusijās augšā!

Vēl kāds varētu pievienot savu pieredzi ar motoru no golf mk4 un pārbūves reģistrēšanu.
Atpakaļ uz augšu Go down
bergs

bergs

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty06.01.17 23:34

Kad saņemšos papildināšu ar bildēm lai top vēl skaidrāks
Un ja kādam ir ko piemetināt droši to daram lai ir izsmeļoša informācija pat tdi ielikšanu
Atpakaļ uz augšu Go down
Koks

Koks

Number of posts : 51

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty07.01.17 11:38

zhetons par rakstu! cheers cheers study
-uztaisi jaunu teemu ar copy paste lai buutu vieglaak atrast-jo shis atsver un apvieno ljoti daudz ieprieksheejos...
Atpakaļ uz augšu Go down
uldis

uldis

Number of posts : 729
Dzīvesvieta : Rīga, Valdlauči

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty07.01.17 17:19

bergs rakstīja:
Kad saņemšos papildināšu ar bildēm lai top vēl skaidrāks
Un ja kādam ir ko piemetināt droši to daram lai ir izsmeļoša informācija pat tdi ielikšanu
izcili !!!!
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

RobertsK

Number of posts : 489
Dzīvesvieta : Salacgrīva ir spēks

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty08.01.17 21:30

Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 15873385-1054766537966628-320379272264727004-n
Atpakaļ uz augšu Go down
http://www.sttechnics.lv
Imants
Admin
Imants

Number of posts : 776
Dzīvesvieta : jekabpils

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty08.01.17 22:21

Robim Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
SS ir sludinājums ka tirgo golf3 2,0 ar ceturtās paaudzes gāzi pa 200.Kas var būt labāks par to,
ņem un visu smuki pārkrāmē 115 zirgi kluss bez vibrācijām.
Ekonomijas ziņā dīzelis netur līdzi.Gāzes patēriņš 12-14 L.uz 100 km.
No rīta atveru durvis busam neiekāpjot iekšā pārbaudu vai nav robā pagriežu atslēgu paiet mokoši ilga viena sekunde un
tad tas beidzot pielec affraid Var iet dzert kafiju ,kafija padzerta,logi atkusuši,blin Lācis atkal zvanīja jābrauc ievilkt audi2,4d.
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

RobertsK

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 6:55

Imants rakstīja:
Robim Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
SS ir sludinājums ka tirgo golf3 2,0 ar ceturtās paaudzes gāzi pa 200.Kas var būt labāks par to,
ņem un visu smuki pārkrāmē 115 zirgi kluss bez vibrācijām.
Ekonomijas ziņā dīzelis netur līdzi.Gāzes patēriņš 12-14 L.uz 100 km.
No rīta atveru durvis busam neiekāpjot iekšā pārbaudu vai nav robā pagriežu atslēgu paiet mokoši ilga viena sekunde un
tad tas beidzot pielec affraid Var iet dzert kafiju ,kafija padzerta,logi atkusuši,blin Lācis atkal zvanīja jābrauc ievilkt audi2,4d.

Es tikai uzdūros šai skaistajai bildei! Smile Piekrītu ,ka dīzelis ir vajadzīgs atsevišķos gadijumos. Ja būvē Expedīciju aparātu - pilnpiedziņas braukšanai uz Āfriku vai apkārt pasulei tad dīzeļrisinājums ir nepieciešams , jo ir iespēja uztankoties pie katra traktora. Otrs gadijums- ja aiz busa stāv traktors un tos tanko vienlaicīgi. Lai pārvietotos šeit pa vietu vai eiropu es izvēlos BG versiju. Šis jautājums ir cilāts neskaitāmas reizes un īsti vairs negribas par šo runāt, bet žel ir viena lieta. Dīzeļa dūmi un motora troksnis bija padarijuši mani neredzīgu un nedzirdīgu, un es pievērsu uzmanību šādam risinājumam tikai pirms četriem gadiem. Kur es biju ātrāk???
Atpakaļ uz augšu Go down
Ķieģelis

Ķieģelis

Number of posts : 136

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 10:50

Tas kā kuram. Man jau no mazākās gāzes smaķeles ir slikta dūša. Un bg auto es varu noteikt iekāpjot tajā kad tas vēl nav darbināts, jo kautkāda gāzes noplūde, smaka kas pievilkusies salonā tiem visiem ir Smile
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

fiksais

Number of posts : 753
Dzīvesvieta : Priekule

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 11:06

Cik mana pieredze rāda, tad tagad sāksies cepiens par D&TD un B&G...
Man pašam ir 1,9TD un neko nenožēloju (patēriņš 8 un tas pamatā pilsētas režīmā), solāreļļu pērku Krievijas...
Protams, ja nebūtu mazais patēriņš un lētā soļarka, tad es arī atbalstītu B, bet par G es šaubos (papildus vieta balonam, smaka...)
Un tagad sākam cepties...(rupjības un personīgie apvainojumi tiks dzēsti...)
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

RobertsK

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 11:28

fiksais rakstīja:
Cik mana pieredze rāda, tad tagad sāksies cepiens par D&TD un B&G...
Man pašam ir 1,9TD un neko nenožēloju (patēriņš 8 un tas pamatā pilsētas režīmā), solāreļļu pērku Krievijas...
Protams, ja nebūtu mazais patēriņš un lētā soļarka, tad es arī atbalstītu B, bet par G es šaubos (papildus vieta balonam, smaka...)
Un tagad sākam cepties...(rupjības un personīgie apvainojumi tiks dzēsti...)

Cepiena nekāda tikai padalos ar savu domu tāpat kā jūs ar savējo. Starpcitu, man uz borta ir visas trīs degvielas - ieskaitot dīzeli , jo to izmantoju autonomkai. Konsultējoties ar VW Bus - Mārtiņu par gāzers vai dīzeļa autonomku , paliku pie dīzeļa un paldies viņam par to!! Katram mums sava sieva un savs motors. Skrūvējam un būvējam lai skaistāka un interesantāka pasaule ! alien
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

fiksais

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 13:04

Pilnīgi Tev Robert piekrītu, bet kopš esmu forumā, tā pēc šādām "diskusijām", rodas cepieni...
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

fiksais

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 14:24

Ķieģelis rakstīja:
Tas kā kuram. Man jau no mazākās gāzes smaķeles ir slikta dūša. Un bg auto es varu noteikt iekāpjot tajā kad tas vēl nav darbināts, jo kautkāda gāzes noplūde, smaka kas pievilkusies salonā tiem visiem ir Smile
Piekrītu Ķieģelīt, bet palasi rīt(parīt un tev viegli neliksies
Atpakaļ uz augšu Go down
Pēcha

Pēcha

Number of posts : 135
Dzīvesvieta : Rīga/Smiltene

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 14:30

Ceru, ka neviens necepsies par TD/D un BG tematu.
Varam uztaisīt atsevišķu "netīrās veļas" mazgāšanas sadaļu pie diskusijām.

Ļoti patīk Berga kompsavilkumi.
Gaidu stāstu par piedzīvojumu ar kārbu.
Atpakaļ uz augšu Go down
bergs

bergs

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 22:10

Gribas ko uzrakstīt no sava skatpunkta. .
Nedrīkst salīdzināt td ar tdi , tie ir divi pilnīgi atšķirīgi dzinēji .
Ja man jāizvēlas td vai benzīns , tad viennozīmīgi dotu priekšroku mūsdienīgam benzīnam (gāze gan īpaši nesimpatizē )
Ja man jāizvēlas tdi vai benzīns , tad viennozīmīgi dodu priekšroku tdi . Problēma ir tajā ka dīzelim neder neviena no oriģinālajām t3 ātrumkārbām . Ātrumkārbas ir pārāk īsas priekš dīzeļa dzinēja . Tapēc arī rodas troksnis no dzinēja , jo tas strādā ar pārāk lieliem apgriezieniem . Teiksim braucot ar 60km\h  un pēdējo pārnesumu tas dzinējs vispār nav dzirdams ( tapēc ka tie ir pareizie apgriezieni šim dzinējam ).
Benzīna dzinējam ir tieši pretēji kā dīzelim . Benzīnam patīk lielāki apgriezieni , tapēc arī patīkamāk un klusāk pa šoseju braukt ir ar benzīna dzinēju un t3 kārbu .
No tā varam izspriest ka problēma ir t3 kārbā nevis tdi dzinējā .

Ja mēs runājam par vibrācijām
Dīzelim vibrācija ir jo tas ir dīzelis .
Bet ja viss ir kārtībā vibrācijai līdz virsbūvei praktiski nav jānonāk .
Protams ja ir beigti dzinēja spilveni vai teiksim nenobalansēts spararats , vai teiksim citas nepilnības , tad vibrācija nonāk līdz virsbūvei un lūk ir tā saucamais vibrējošais dīzelis
Benzīnam dzinēja spilveni var būt norauti un vibrācijas nebūs
No tā varam secināt ka problēma ir nevis degvielas veidā , bet gan dažos dzinēja mezglos

Par ekonomiju runājot
Kā te rakstīja 12-14 litri gāzes nu vidēji teiksim 13 litri , klāt vēl jāpierēķina benzīns lai uzsildītu mašīnu līdz pārslēdzas uz gāzi , šo temperatūru var regulēt , bet minimālā šķiet ka bija 40 grādi .
Gāze 13x0.545=7.085 e uz 100km + benzīns teiksim 2e tas ir 1.73 litri
Kopā saskaitot benzīns\gāze 9.085 e uz 100 km

Dīzelis vidēji 8litri jauktajā ciklā
Dīzelis 8x1.084= 8.672 e uz 100km

Sīkumos neiedziļinoties var secināt ka degvielas izmaksas ir praktiski vienādas ( aprēķins ņemts no statoil cenrāža)

Un vēl par dīzeļu slikto lekšanu
Uzskatu ka tas ir krievu laiku mīts
Jā vecie td dzinēji tik tiešām sliktāk lec , bet tas ir saistīts ar to ka viņiem ir atsevišķa degkamera galvā kur tiek iesmidzināta degviela , pat vasaras laikā neuzsildot kvēlsveces to dzinēju nevar pielaist .
Savukārt tdi ir jau pilnīgi cits stāsts , degviela tiek iesmidzināta pa taisno cilindrā . Degkamera ir iefrēzējums virzulī . Ja akumulātors ir dzīvs un starteris var izgriezt dzinēju , tad tdi pielec bez problēmām . Ar kvēlsvecēm ir tā , ka tās sāk sildīt tikai tad kad āra temperatūra ir noslīdējusi zem +5 grādiem ( šo faktu redz t devējs kas dod informāciju ecu par kvēlsveču sildīšanu ) šim mezglam ir jābūt kārtībā . Nu un protams ka pašām kvēlsvecēm ir jābūt strādājošām .
Manas domas , ka tdi ir ļoti labs dzinējs (ir jābūt tikai kārtībā svarīgākajiem mezgliem )

P.s. šeit par piemēru esmu ņēmis 1,9tdi sūkņa dzinējus 90 un 110zs . ( pasaulē un arī Latvijā atzīti par ļoti labiem un izturīgiem dzinējiem )
Atkal nedaudz izplūdu , bet iespējams ka kādam noderēs šī informācija .

Atpakaļ uz augšu Go down
VWBus

VWBus

Number of posts : 288
Dzīvesvieta : Bergen, N, Baldone, Lv

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 22:13

Super apraksts, Bergs!

bergs rakstīja:
Ja pirkt priekš pārbūves uz t3 tad nav nozīmes vai 90 vai 110 zs dzinēju es ņemtu to kurš labākā stāvoklī.

Manuprāt ir doršāk mērķēt uz AFN. Īpaši jau, ja vēl ir doma čipot. Ne jau prieka pēc inženieri ir veikuši uzlabojumus tam AFN dzinējam. Maz ticams ar, ka ir liela cerība atrast nu jau gandrīz 20 gadus vecu dzinēju, kuru bez apkopesremonta varēs likt iekšā busā.

bergs rakstīja:

Dzinēja kronšteini der abi pie nosacījuma ka izplūdes kolektors tiek likts no 1.6td. ( jo tam turbīna ir novirzīta uz kārbas pusi un netraucē dzinēja kronšteinam )

Der arī izplūdes kolektors no 1.9TD (aaz).

bergs rakstīja:

Jāmaina eļļas filtra uztvērējs karterī , apakšējā daļa jāliek no tā paša 1,6td der 1 pret 1
Karteris jāliek no 1.6td der 1 pret 1

Te jatceras, ka turbīnas atplūde jālaiž karterī, nevis blokā, kā tas ir oriģināli. Daudzi aizmirst to. Un, ja atmions pareizi, tad turbīna bija jāpārgriež pa 45grādi, lai ieplūde sanāktu tā aptuveni uz 12 un aizplūde uz 6.

Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 TDI_1Z_Motor_50_degrees.50_alt

bergs rakstīja:
sajūga disks no 2.,1 boxera t3

Var arī visu no TDI likt, tik tad jāiepērk šis te - https://goo.gl/QWnlUt

bergs rakstīja:

Jāizdomā kā pievadīt gāzes pedāli , jo tdi tas ir elektrisks ( daudzi to dara cauc oriģinālo trosi uzmetinot kronšteinus potenciometram motortelpā )

Runā, ka tieši 4 Golfa pedālis vislabāk derot. Man ir Šarāna un nav diezko ērts.

Vēl ar viena lieta jātceras, ka ar šādu pašdarinātu dzinēju braucot tālākos ceļojumos ir jābūt gatavam daudzko labot pašam, jo reti kura standartizēta rietumēropas autodarbnīca uzņemsies ķerties klāt šādam aparātam. Kā redz, ka nav oriģināls, tā baidās kautko skrūvēt. Es reiz Austrijā ar zīmjuvalodu stundu skaidroju, ka tas nav 1.6TD bet 19.TDI...
Atpakaļ uz augšu Go down
http://martins.macs@gmail.com
bergs

bergs

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty09.01.17 22:26

90 zs dzinēji ir tik pat izturīgi kā 110 zs
Ir neskaitāmi daudz projektu ar 90zs dzinējiem kam jaudas paceltas virs 150 zs gan paziņu lokā , gan Latvijā , gan pasaulē . Tie dzinēji tik tiešām ir ļoti izturīgi .
Pirmais kas cieš pie lielākām jaudām ir sajūgs nevis dzinējs .
Savā laikā entuziasti te pat Latvijā bija veikuši izpēti ar ko tad iekšēji atšķiras 90 un 110 zs , ja pareizi atminos tās bija šāles kas atšķīrās .

Pārējo info iekopēšu savā postā
Vēl tur klāt jāpiemet eļļas šupa pielāgošana
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

fiksais

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty10.01.17 8:38

Mazliet iejaukšos Berga aprēķinos.
Kreiso gāzi nekur nenopirksi, kreiso benzīnu var dabūt pierobežā, bet dīzeli var dabūt visur (no Krievijas, no dzelzceļa, kuģiem, zemniekiem...)
man sanāk 8x0.75-0.85=6-6,8e uz 100km

Pēdējo reizi labojis fiksais 10.01.17 11:59; labots 1 reizi
Atpakaļ uz augšu Go down
vanderer

Number of posts : 6

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty10.01.17 9:42

Berga aprakstus varētu rāmēt un likt pie sienas. Wink
Atpakaļ uz augšu Go down
motoplate

motoplate

Number of posts : 262

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty10.01.17 14:21

Ļoti pareizi viss aprakstīts un aprēķināts! What a Face
Atpakaļ uz augšu Go down
Imants
Admin
Imants

Number of posts : 776
Dzīvesvieta : jekabpils

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty10.01.17 15:30

Bergs visu ļoti korekti ir aprakstījis,cepuri nost. Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
Esmu braucis gan ar D TD TDI SDI COMONRAIL un tt.,gan B.,gan BG. D.man ir sagādājis tikai vilšanos,pat pilnīgi jauna mašina no salona.affraid

B.man pārāk strauji tukšo maku,tad tik atliek G. alien

Man negribas pilnīgi piekrist aprēķiniem.Evil or Very Mad
Mans busiņš vasarā iztiek ar 6 E. ziemā,nedaudz vairāk.Darbinu uzreiz uz gāzes benzīnu izmantoju tikai
gadījumos ka aizmirstu uzpildīties.
Man ir izveidojies savs viedoklis par augstāk minēto un esmu pārliecināts ka līdz mana mūža beigām
neuzbūvēs tādu dīzeļdzinēju kas man varētu aizstāt B.G.
Augsti novērtēju tos kas ir sabūvējuši T.D.I. cheers cheers
Ja mūsu valdība pēkšņi aizliektu braukt ar gāzi tad T.D.I.
Visu cieņu. Cerams ka nevienu neaizvainoju.
Atpakaļ uz augšu Go down
bergs

bergs

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty10.01.17 22:58

Sveiks Imant .
Rēķināju pēc tevis rakstītajiem cipariem .

PIEŅEMSIM ka tu benzīnu neizmanto vispār un tavs patēriņš vasarā ir 6e uz 100km ( tas gan nav īpaši veselīgi reduktora membrānai ) .

PIEŅEMSIM  ka teiksim es ekonomējot leju kreiso degvielu pa 0.75c/litrā , vasarā patēriņš 7 litri .
0.75x7=5.25e uz 100km

Interesanti zināt kurā vietā tad rodas tā gāzes lielā ekonomija attiecībā pret dīzeli scratch

Vēl viena lieta
Pieņemsim ka t3 buss ar gāzi un t3 buss ar tdi , abos iesēdina cilvēku ar ļoti smagu kāju . Kuram busam būs lielāks degvielas patēriņa pieaugums ?
Es atbildi zinu . Domāju kad pārējie arī .

Un jau atkal neredzu kurā mirklī gāzmašīna ir tik ļoti izdevīgāka par benzīnu .

Tapēc atkal minēšu ka degvielas izvēle t3 busā ir gaumes jautājums , jo degvielas patēriņa izmaksas b/g un tdi ir praktiski vienādas .

P.s. Kaut arī pašam tdi t3 , necenšos izcelt dīzeli , bet vienkārši konstatēju faktus .
Atpakaļ uz augšu Go down
guunt

guunt

Number of posts : 121
Dzīvesvieta : Saldus

PostTēma: guunt   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty15.01.17 7:17

Sveiks visiem!
Šeit runa kurš degvielas veids ir ekonomisks ir nevietā, bet par pārbūves izmaksām gan.
Neiedziļināšos sīkumos, bet vienas turbīnas remonts ir līdzvērtīgs benzīna motora pilnam remontam.
Bet es uzskatu, T3 mašīnīte ir hobijs un šeit centus rēķināt ir lieki.
Izvēle kādu motoru likt ir katra privāta lieta, bet tikai gribu teikt dīzeļa faniem ja esat izvēlējušies kaut ko niknāku par 1,6td tad
agri vai vēlu problēmas ar ātrumkārbu būs. Jo T3 ātrumkārbas pēc savas uzbūves ir ar iedzimtām nepilnvērtībām!
Guntis.
Atpakaļ uz augšu Go down
Sponsored content

PostTēma: Re: Jauda 1.6 / 1.9 /2.0   Jauda 1.6 / 1.9 /2.0 - Page 2 Empty

Atpakaļ uz augšu Go down

Jauda 1.6 / 1.9 /2.0
Atpakaļ uz augšu 
Lapa 2 no 2Pāriet uz lapu : Previous  1, 2